FinansWatch

Ventet økning i skadeerstatninger i første halvår

Et gjenåpnet samfunn ga en ventet økning i skadeerstatningsutbetalinger for forsikringsselskapene i første halvår i år.

Illustrasjonsbilde. Antallet bilskader økte i første halvår. | Foto: Arkivfoto

Ifølge Finans Norges skadestatistikk for første halvår i år økte utbetalingene fra forsikringsselskap i Norge med 1,6 milliarder kroner sammenlignet med året før.

De totale erstatningene i skadeforsikring endte på 24,7 milliarder kroner i perioden.

«kningen fra i fjor skyldes stor erstatningsvekst på motor med 882 millioner kroner, og på reise med 613 millioner kroner. Reiseerstatningene er nesten tilbake til nivået i 2019, før korona. Hittil i år er summen på 838 millioner kroner», skriver Finans Norge på sine nettsider.

Motor

Innen segmentet motorkjøretøy var økningen i antall meldte saker på tre prosent, sammenlignet med året før. Ansvarsskadene økte mest, med 13 prosent.

Erstatningene i første halvår beløp seg til 9,1 milliarder kroner. Nyttekjøretøy bidrar til mest økning, med 20 prosent.

Tyverierstatningene økte mye, men er fremdeles godt under 2019-nivå.

Hus og hytte

Utbetalingene på dette området beløp seg til 4,7 milliarder kroner. En mildere vinter ga færre skader på dette området. Brann- og vannskader utgjorde 1,6 milliarder av totalen.

Vannkader som følge av frosne rør falt med 15 prosent og mindre snøtyngdesaker bidro også til nedgang i utbetalinger på området.

Økning i behandlingsforsikring

Et område som økte mye var behandlingsforsikringer. Her økte antallet saker med 24 prosent, mens porteføljen vokste med ni prosent.

«Det er særlig stor økning på bruk av psykologtjenester, noe som kan ha sammenheng med at flere har dette inkludert i forsikringsavtalen», skriver Finans Norge.

Olga-dommen: DNB lyktes med å stoppe svindelforsøkene mens de skjedde

Svak økning for liv- og pensjonsselskaper i andre kvartal

Kommentar: Storebrand på offensiven

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch