FinansWatch

Fryktet flere trafikkulykker

Alvorlige trafikkulykker og lange køer preget siste dag i fellesferien.

ØKT TRAFIKK: Fremtind frykter mye trafikk denne helga oppfordrer bilistene til å ta det pent på veiene denne helgen. | Foto: Anders Brohus

– Vi oppfordrer bilistene til å ta det pent på veiene denne helgen. Husk at høy fart og forbikjøringer kan skape farlige situasjoner for både deg selv og andre medtrafikanter, sa skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB, i en pressemelding, før helgen.

Kjører fortere om sommeren

Kjøredata basert på appen Smartbil fra nær 6000 bilister de siste tre årene viser at gjennomsnittsfarten til norske bilister er markant høyere i juli og august enn resten av året. Det kan bli en skummel kombinasjon med mye sommertrafikk på veiene.

– Det stiller enda større krav til oss – og vi må ta ansvar for egen atferd i trafikken, sier skadeforebyggeren.

I løpet av ett år bryter norske bilister fartsgrensen i snitt 12,5 prosent av kjøretiden.

Hold avstand

Skadestatistikk hos Fremtind viser at de vanligste årsakene til bilskader er påkjørsler bakfra, kjøring inn i parkerte biler og rygging. Over 600 påkjørsler bakfra er meldt inn til Fremtind i juni og juli i år.

– Et viktig risikoreduserende tiltak er at vi holder god avstand til bilen foran. Vær oppmerksom på at trafikkbildet raskt kan endre seg. Derfor er det viktig at vi alltid har fokus på det vi holder på med, nettopp det å kjøre bil. Mobilen må du la ligge når du kjører, sier Hofstad-Nielsen.

Gjensidige ser at berø

Høye tall på drepte i trafikken hittil i år: – Moderne berøringsskjermer i nye biler kan skape livsfarlige situasjoner

Norske bilister sendte inn skademeldinger for rundt 3,5 milliarder kroner i første kvartal

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch