FinansWatch

Forsikringsselskap: Få skader etter hvalrossen

Hvalrossen Freya har slappet av i en rekke småbåter den siste tiden, men det har ikke kommet inn mange skademeldinger, ifølge et forsikringsselskap.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– Det er registrert få skader etter hvalrossen. Man kan ha fått inntrykk av at den har ødelagt veldig mye, men det er heldigvis ikke tilfelle. Men for de få som er rammet, er det selvfølgelig veldig kjedelig, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

I forrige uke slo Freya seg til ro i Frognerkilen i Oslo, hvor hun fra dag til dag klatret opp i flere småbåter for å hvile. Hvalrossen har jaktet mat, men bruker mesteparten av døgnet på hvile og fordøying av mat.

Rysstad sier at de fleste båteiere har kaskoforsikring, og de får dermed dekket skadene som Freya har forårsaket. Skader på båt kan generelt utgjøre alt fra noen tusenlapper til millionerstatninger, sier Rysstad.

– Men det viktigste av alt er at ingen personer er blitt skadd, sier han.

Baastad etter rekordkvartal: – Det handler om å ha stålkontroll

Grefstad: – Vekst i alle forretningsområder

Tryg tapte 878 millioner danske kroner på investeringer

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch