FinansWatch

Ville ha forsikring etter fyllekjøring med båt

Båtføreren sa at han hadde vært «klink edru» da han krasjet båten, men i båthavnen overhørte takstmannen en annen historie.

Foto: Terje Pedersen / NTB

I fjor sommer kjørte to menn båt hjem etter en tur på puben i Norheimsund. På veien traff de en badebrygge med båten. Mennene trodde de hadde truffet en stokk eller noe lignende og de fant ingen skader på båten etter sammenstøtet. De kjørte båten videre til en båthavn der den senere sank, det skriver Hordaland Folkeblad.

Skaden ble meldt inn til Gjensidige og erstatningskrave ble til slutt 223.000 kroner.

Da takstmannen skulle se på båten overhørte han noen i båthavnen som sa at føreren hadde vært «dritings». Politiet kunne konstatere kollisjonen etter at en mann fant glasfiberbiter på badebryggen som båten hadde truffet.

Båtføreren, en mann i 60 årene, hevdet at han hadde vært «klink edru». Båteier og passasjer, en mann i 40 årene, medga at føreren hadde drukket alkohol, men han mente at han var i stand til å kjøre båten. Etter båteiers forklaring medga også båtføreren at det var alkohol inne i bildet og at de to mennene hadde diskutert at forsikringssummen ville bli mindre om de innrømte at de hadde drukket.

I Hordaland tingrett nedla aktor påstand om grov svindel og 90 dager ubetinget fengsel. Tingretten kom frem til at svindelforsøket ikke var grovt fordi forklaringene var lite koordinerte og sprikende.

Mennene ble dømt for simpelt bedrageri. Båtføreren ble dømt til 35 dagers ubetinget fengsel og båteieren ble dømt til 30 dager ubetinget fengsel. Tingretten kom frem til at betinget fengsel ikke var aktuelt på grunn av allmennpreventive hensyn og den høye erstatningssummen. Begge mennene måtte dekke saksomkostninger på 8000 kroner hver og de måtte betale regress til forsikringsselskapet for reparasjon av badbryggen. Forsikringssummen ble aldri utbetalt.

Ankefristen går ut 26. april.

Ga seg på dagen som banksjef: – Vi har gjennomgått mange prosesser som har skapt friksjon

Går fra Sparebanken Vest til Grieg Gruppen

Enighet i lønnsoppgjøret for finansbransjen

Mer fra FinansWatch

– Karbonprising viktigste virkemiddel

– Det viktigste er å ha en ambisiøs klimapolitikk. Vi må ha mer tydelige og bindende reduksjonsmål for bedriftene, sier sjefanalytiker Thina Saltvedt i Nordea.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch