FinansWatch

Gjensidige vil møte tidligere Varig-partner i Lagmannsretten

Sommeren 2020 gikk fire brannkasser i Varig-samarbeidet ut av Gjensidige. Siden har det pågått flere rettssaker mellom tidligere partnerne. Nå vil Gjensidige anke en av dommene til Lagmannsretten.

Jakob Ruud er adm. dir. i Varig Forsikring Hadeland. | Foto: Varig Hadeland Forsikring

Sommeren 2020 mistet Gjensidige fire av sine partnere i Varig-samarbeidet. Tre av dem gikk inn som aksjonærer i Frende, mens den siste gikk til Sparebank 1 og Fremtind.

Dette har ført til flere rettslige etterspill. Blant annet ble Gjensidige i oktober samme år dømt til å dele kundedata med de tidligere partnerne. For ett år siden anklaget brannkassene Gjensidige for «aggressivt kundepress».

Nylig ble Gjensidige dømt i Oslo tingrett for brudd på god forretningsskikk og brudd på markedsføringsloven etter et søksmål fra de fire Varig-selskapene. Dommen inkluderte en erstatning på 103,4 millioner kroner fra Gjensidige til Varig-selskapene.

Nå melder avisen Hadeland at Gjensidige anker dommen til Lagmannsretten.

– At Gjensidige Forsikring ASA, som i utgangspunktet er et seriøst selskap, skal oppføre seg slik som de har gjort er helt uforståelig for meg, sier Jakob Ruud, administrerende direktør i Varig Hadelan Forsikring til avisen.

Gjensidige på sin side er overrasket over konklusjonen til Oslo tingrett.

– Vi er overrasket over utfallet og uenige i rettens vurdering, og har derfor bestemt oss for å anke til Lagmannsretten, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige til Hadeland.

Tryg mener at villbekker gjør det unødvendig å føre inn flere vannskader i Naturskadepoolen

Baastad om nordisk skadeforsikring: – Kostnadsprosenten skiller Norden fra resten av verden

Trygs toppsjef åpner for flere oppkjøp i Norge 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch