If forsikring lar myndighetspålagt karantene dekkes av avbestillingsforsikring

I fjor var kundene usikre på trafikklysmodellen og avbestillingsreglene. Nå er det karantenereglene som genererer mest trafikk til kundesenteret.
Andreas Handeland i If forsikring. | Foto: If
Andreas Handeland i If forsikring. | Foto: If

Pandemien har generert mengder med henvendelser til reiseforsikringsselskapene. Regler for avbestilling og når og hvor man har dekning har vært store tema.

I denne ferieperioden er det karantenereglene som er mest forespurt. Og If forsikring har valgt å la myndighetspålagt karantene være sidestilt med sykdom og lar dermed slik karantene kvalifisere til avbestillingserstatning.

– Vi har valgt å se på det å bli satt i myndighetspålagt smittekarantene på lik linje med sykdom. Derfor er vår avbestillingsdekning godt tilpasset de nye og strengere karantenereglene for nærkontakter. Vi erstatter avbestillingskostnader man blir sittende igjen med selv dersom man havner i en slik karantene før avreie, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

Som tidligere følger If myndighetenes reiseråd når det gjelder avbestilling og dekker avbestillingsgebyr dersom kunden bestilte en reise da det var «grønt lys» til destinasjonen dersom den senere blir rød.

Men utrygghet på kundens side blir ikke dekket.

– En forsikring dekker dessverre ikke smitte- eller karantenefrykt. En mulighet kan være å kontakte fly- eller reiseselskapet sitt og sjekke hvilke muligheter man har i forhold til ombooking eller refusjon, sier Andreas Handeland.

If etterspør klarhet i reiseråd fra UD: – Mange er forvirret

Eiendomsmeglere reagerer på prisøkning i selgerforsikringer

Ektepar fra Molde tiltalt for forsikringssvindel 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også