FinansWatch

Forsikringsselskap dømt til å betale erstatning etter 4,5 år

Gjensidige forsikring må dekke en vannskade ved et hotell som skjedde i 2017, etter at lagmannsretten ga hotellet medhold.

I over fire år har hotellet og forsikringsselskaoet kranglet om hvem som skal ta regningen etter en vannskade i mai 2017. | Foto: Colourbox

Det var i mai 2017 at Rauland høgfjellshotell meldte om store skader ved spaavdelingen på hotellet. Skadene var så store at spaavdelingen har vært stengt siden dette skjedde.

Skadene ble meldt til forsikringsselskapet Gjensidige, som engasjerte takstmann. Selskapet avslo å utbetale erstatning fordi de mente dette var en skade som hadde utviklet seg over tid. Partene har siden vært uenige, skriver Vest-Telemark blad.

Saken var først oppe i Telemark tingrett. Der fikk ikke hotellet medhold, og de anket deretter saken. 19. november avsa lagmannsretten dom, der de kom til at vannskadene på hotellbygningen er dekket av bygningsforsikringen til Gjensidige.

Kostanden for å bygge opp spaavdelingen igjen kan bli et millionbeløp som Gjensidige må betale. I tillegg er selskapet dømt til å dekke saksomkostninger på 141.628 kroner i lagmannsretten og 217.184 kroner i tingretten, ifølge ta.no.

Storebrand: Utfordrende å kommunisere «grønt» til privatkunder

Styreleder i Fintech Norway håper opsjons-avgrensningene ikke treffer alle i bransjen

Finans Norge fornøyd med ras-løfte fra den nye regjeringen 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch