FinansWatch

If venter økning i antall innbrudd

Den siste uken har det vært flere innbrudd og tyverier på nattestid i Oslo-området og ellers på Østlandet. Forsikringsselskapet If ser for seg en økning fremover.

Illustrasjonsfoto. | Foto: Pexels

Nå som samfunnet har begynt å åpne mer opp, har også landegrenser åpnet opp for ferdsel. Det kan være en av grunnene til at If nå ser en økning i antall innbrudd.

– Det har lenge vært restriksjoner og økt kontroll på grensen på grunn av koronasituasjonen. Nå er disse tiltakene i stor grad borte, og det gjør det lettere for mobilie vinningskriminelle fra andre land å operere i Norge. Vi kan nok dessverre vente en økning i antall innbrudd i hus og hytter, samt i bedrifter, denne vinteren sammenlignet med sist vinter, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If, i en pressemelding.

Han mener samtidig at det er for tidlig å si noe på om vi står overfor en innbruddsbølge, og om det er sammenheng mellom en del av tyveriene.

If skriver i sin pressemelding at det har over de siste syv dagene vært innbrudd og tyverier på natta i blant annet Bærum, Drammen, Moss, Askim, Dal, Halden, Nittedal, Fredrikstad og på Jaren.

Det er først og fremst små, verdifulle gjenstander som blir borte. Eventuelt kontanter, smykker, dyre solbriller, mobiltelefoner, nettbrett, PC-er, elektronisk verktøy, dyre vesker og merkeklær, skriver If.

– Vi ser også at kostbare sykler er ettertraktet, sier Clementz.

Finansforbundet: Ikke naturlig at arbeidsgiver skal kunne kreve koronapass for finansansatte

Tryg uenig i funnene i Epsi-undersøkelsen

Forsikringsrådgiver på bedriftsmarked: – Opplever at kundene setter pris på rådgivere med høy etisk og faglig kompetanse 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch