Samferdselsdepartementet ønsker et sentralt skaderegister for bil

Statens vegvesen har på oppdrag fra samferdselsdepartementet utredet behovet for et skaderegister for bil.
Samferdselsminister Knut Arlid Hareide (KrF). | Foto: Torbjørn Tandberg
Samferdselsminister Knut Arlid Hareide (KrF). | Foto: Torbjørn Tandberg

Behovet for pålitelig informasjon om bilens skadehistorikk i forbindelse med kjøp og salg har lenge vært etterspurt av aktører som Forbrukerrådet, NAF, Norges Bilbransjeforbund og Bilimportørenes Landsforening, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

Etter dialog med disse aktørene ga derfor departementet oppdraget til Statens vegvesen å utrede behovet for å tilgjengeliggjøre skadeopplysninger for bil, og et eventuelt rettslig grunnlag for dette, i august 2020. Utredningen ble levert 1. juni i år.

Statens vegvesen foreslår at et skaderegister bør baseres på relevante opplysninger fra forsikringsselskapene, og suppleres med informasjon om verkstedsreparasjon.

I utredningen vurderer Statens vegvesen det som hensiktsmessig og fornuftig å etablere et offentlig tilgjengelig skaderegister for bil. Formålet vil være å hindre at kjøretøy med skader av betydning for trafikksikkerheten, blir omsatt i bruktbilmarkedet og brukt på norske veier, dersom det ikke kan dokumenteres at kjøretøyet er forsvarlig reparert.

– Et slikt register vil bedre forbrukervernet ved bruktbilkjøp, og ikke minst styrke trafikksikkerheten fordi det vil gjøre oss tryggere på at biler med alvorlige skader ikke vil kjøre på veiene våre, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i pressemeldingen.

Frende: – Vi står ikke overfor noen dramatisk endring av det norske markedet 

If Forsikring hever startbonusen for unge sjåfører

Fremtind om fremtiden: Vil bli stadig viktigere å kjenne kundene 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også