FinansWatch

Kaffemaskiner på hjemmekontoret gir utslag i forsikringsselskapenes skadestatistikk

If gir kaffekos og drikke med isbiter i lunsjen på hjemmekontoret skylden for økningen i vannskader.

– Jeg mistenker at en del brukte feriepengene sine i fjor på å kjøpe en råtass av en kaffemaskin til å ha på hjemmekontoret, uttaler kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If. | Foto: If/Pressebilde

– Fordelen med mange på hjemmekontor under koronatiden har vært at rørbrudd og vannskader oppdages raskt. Ulempen er at stadig flere får kjøleskap med isbitmaskin og halvproff kaffemaskin som er koblet til vann, uttaler kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If i en pressemelding.

Forsikringstall fra Finans Norge viser at antall rørbrudd og lekkasjer fra vanntilkoblede kjøleskap og kaffemaskiner hjemme øker. Lekkasjer fra vanntilkoblede maskiner utgjorde i fjor vannskader for 201 millioner kroner i private hjem.

I fjor var det 4542 vannskader som skyldtes vanntilkoblede maskiner i norske boliger og hytter. Det tilsvarer en økning på nesten 150 fra året før. If trekker i pressemeldingen frem at økningen har fortsatt i første kvartal i år med 1031 skader mot 929 i samme periode i fjor.

– Oppvaskmaskiner på kjøkken uten sluk må ta sin del av skylden for vannskadene. Men vanntilkoblede kaffemaskiner og kjøleskap blir det bare flere og flere skader fra fordi så mange nå har dette hjemme, uttaler Clementz i pressemeldingen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch