FinansWatch

Undersøkelse: Gamle it-systemer gir trøbbel for forsikringsselskaper i konkurranse med nye aktører

Økende konkurranse fra teknologiselskaper og insurtech-selskaper gjør at forsikringsselskapene ser mer og mer mot prosessautomatisering. Men teknologisk ligger de bak feltet på dette området, viser en stor europeisk undersøkelse.

Much-museet og Barcode-distriktet i BJørvika i Oslo. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Konsulentselskapet Sollers har spurt 1000 deltakere på koferansen «Innovation in Insurance» om en rekke spørsmål. Blant funnene deres er at eldre it-systemer kan være en utfordring i konkurransen mot nye aktører fra teknologi- og insurtech-sektorene.

29 prosent av de spurte mente at insurtech-selskaper vil være den store innovasjonsdriveren i bransjen fremover, mens 26 prosent mente at store teknologiselskaper vil være driveren. 18 prosent mente forsikringsselskapene selv ville være mest innovative i bransjen.

En av utfordringene er digitalisering og det å klare å lage de beste kundeopplevelsene. De fleste forsikringsselskapene ønsker å lage datadrevne forretningsmodeller, men sliter med at it-systemene deres er bygget på en siloarkitektur. Regulering er også en utfordring.

For mange er kostnadene ved å bygge en ny it-arkitektur avskrekkende. Det er også tanken på å etterleve regelverk som GDPR når man bygger en ny arkitektur med større grad av informasjondeling mellom systemene.

66 prosent av respondentene sier de vil automatisere prosesser de neste tre årene, mens 10 prosent ikke har noen planer om automatisering. Skadehåndtering og høyvolum-prosesser er de mest populære prosessene å automatisere.

Innlegg: Forsikringsselskaper bør eie og kontrollere nye økosystemer selv 

Utfordreren Hedvig fjerner krav om politianmeldelse av sykkeltyveri

Insr: – Alle krefter blir brukt på å finne en løsning 

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch