FinansWatch

Smittevern fører til flere bilskader

Trafikanter som kjører bil for å unngå kollektivtransport gir en økning i bilskadeerstatningene for forsikringsselskapene

Bilkjøringen sank først i 2020, men etter hvert som nedstengning og smitterverntiltak har vart har flere valgt å kjøre bil fremfor å ta kollektivtransport. | Foto: Tryg Forsikring

Ifølge en undersøkelse Tryg Forsikring har fått utført sier 33 prosent av de spurte at de kjører mer bil nå enn før på grunn av faren for å bli smittet ombord i kollektivtransport.

– Forsikringsbransjen registrerte over 900.000 bilskadesaker i fjor, en økning på 3.5 prosent fra året før, viser tall fra Finans Norge. Det setter vi blant annet i sammenheng med økt bilbruk. Mer bilkjøring betyr flere biler på veiene og flere ulykker. Samtidig er det ikke overraskende at så mange foretrekker bilen for å unngå smittefaren ved kollektivtransport. Det handler om smittevern, og er jo også noe myndighetene har oppfordret til, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring i en pressemelding.

36 prosent av de som kjører mer bor i Oslo og Viken, mens 29 prosent bor i Agder/Sør-Østlandet, Trøndelag og Nord-Norge. Unge mennesker er de som i størst grad har byttet buss med bil, her sier 36 prosent at de kjører mer.

– Det er naturlig å tro at tilbudet av alternativer til kollektivtransport er avgjørende for mange, men samtidig er det positivt at folk forsøker å begrense antall kontakt- og smittepunkter der de kan, sier Brandeggen.

Eika merker også den strenge vinteren

Lederkabalen for nye Tryg/Codan er klar

Gjensidige klar med nye kontorregler til høsten

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch