FinansWatch

Nok et forsikringstap for Stordalen

Petter Stordalens test av «pandemiforsikring» i det norske rettsvesenet gikk ikke Stordalens vei. Heller ikke det svenske rettsvesenet tolket vilkårene på Stordalens måte.

En av Petter Stordalens virksomheter i Sverige forsøker å få erstatning for tap påført under pandemien gjennom sine forsikringer. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Petter Stordalen er en stor eier i Stureplansgruppen, en virksomhet som investerer i utelivet på Stureplan i Stockholm. Blant annet eier de en stor del av den kjente, store nattklubben Sturecompagniet.

Sturecompagniet har gått rettens vei for å se om deres forsikringer hos Gjensidige gir dem rett til erstatning for tapte inntekter under pandemien. Forsikringen har en klausul om «epidemisk utbrudd» som Sturecompagniets eier Stureplansgruppen mener bør dekke også pandemi.

Sturecompagniet fikk ikke medhold i retten, skriver Dagens Industri, som siterer Dagens Juridik.

Sturecompagniet hevdet i saken at myndighetenes smitteverntiltak tvang dem til å stenge ned virksomheten og dermed tape alle inntekter. Gjensidige på sin side hevdet at beslutningen om å stenge nattklubben var virksomhetens egen.

Stureplansgruppen sier de vil anke saken.

Forsøkte i Norge

Saken har sterke likhetstrekk med en lignende sak her i Norge, også der med ett av Petter Stordalens selskaper. Stordalen og forsikringsselskapet Codan møttes i mars i norsk rett for å avklare om klausulen om «epidemisk utbrudd» også dekker den pågående pandemien. Anførende virksomhet var Norefjell Ski & Spa.

Stordalen og Nordic Choice Hotels tapte i tingretten og har siden anket til lagmannsretten.

Stordalen-hotell anker etter tap i retten om epidemiforsikring

Petter Stordalen tapte rettsaken om pandemiforsikring – Codan frifinnes 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch