FinansWatch

Pareto: Rentene vil løfte utbyttene fra norske forsikringsselskaper

Vegard Toverud, analytiker i Pareto, tror økte renter vil gi en kraftig økning av utbyttene til forsikringsselskaper. Det betyr også en forventning til økt lønnsomhet for bransjen.

Vegard Toverud, analytiker i Pareto. | Foto: Pressefoto (Begge)

Den sterke renteutviklingen i første kvartal gjør at Toverud spår økte utbytter både for 2021 og 2022, og dermed også styrket lønnsomhet for norske forsikringsselskaper.

I analysen spår Toverud at Storebrand kommer til å levere utbytte på fire kroner per aksje i 2021, opp fra tidligere anslag på 3,50 kroner per aksje, melder Finansavisen.

Han oppgraderer nå Storebrand-aksjen fra Hold til Kjøp etter å ha sendt kursmålet fra 75 til 100 kroner.

Vurderingen baserer seg på at den sterke renteutviklingen støtter en økning i solvenskapitalen til over 180 prosent og helt til 185 prosent ved slutten av 2021, sammenlignet med 166 prosent uten overgangsstøtte ved inngangen til året.

Til tross for at Toverud ligger langt høyere enn konsensus når det gjelder estimater, har han ikke gjort store endringer i inntjeningsforventningene foran kvartalsrapporten som kommer 28. april. Han tror et sterkt aksjemarked påvirke inntjeningen i SPP positivt, men tror det vil motvirkes av en svekket svensk krone.

Espen Opedal sier rekrutteringen av IT-hoder er Trygs største sårbarhet

Frende frykter eksplosjon i antall båttyverier 

Hedvig vil erobre Europa med egen forsikringskonsesjon 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch