If frykter økning i innmeldte hytteinnbrudd

I fjor fikk forsikringsbransjen inn totalt 1.022 saker om hytteinnbrudd og skader for totalt 32 millioner kroner. If blir ikke overrasket om utbetalingene blir høyere i år.
Sigmund Clementz, informasjonssjef i If Forsikring. | Foto: If/Pressebilde
Sigmund Clementz, informasjonssjef i If Forsikring. | Foto: If/Pressebilde

– Påsken er alltid en tid hvor vi får inn mange meldinger om at det har vært innbrudd på hytta i løpet av vintermånedene, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

I fjor fikk forsikringsbransjen inn totalt 1.022 saker om hytteinnbrudd, 120 færre enn året før.

Verdiene som ble stjålet og skadene ved hytteinnbruddene i fjor utgjorde 32 millioner kroner. Clementz blir ikke overrasket om utbetalingene for denne type erstatninger blir høyere i år.

– Ved hytteinnbrudd er det dessverre ofte en del ødeleggelser utover selve tyveriene. Ikke sjelden bor og overnatter tyvene en tid også, og bruker hytta eller fritidshuset på en hard måte. I de mest ekstreme tilfellene blir stuegulvet benyttet som toalett, sier Clementz.

Høy standard på hyttene

Årsaken er trolig at det har vært vanskeligere for mobile vinningskriminelle fra utlandet å operere i Norge under koronapandemien, mener forsikringsselskapet If. Den økte kontrollen ved grensene har også har spilt inn.

Påskeuka er derfor for mange første gang de er på hytta etter vinteren.

– Mange hytter har i dag svært høy standard, og det forsvinner en del dyr hjemmeelektronikk, som TV-er og stereoanlegg, fra hyttene. Til forskjell fra boliger, hvor tyvene ofte prioriterer små og kostbare gjenstander, har hytteinnbruddstyvene gjerne lenger tid på seg og kan jobbe i ro og mak. I mange tilfeller kan de også kjøre bilen helt fram til døra, sier Clementz.

If har registert 50 skadesaker forårsaket av ekstremværet «Frank» 

If tror pandemien kan ha ført til at flere har jukset med erstatninger 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også