FinansWatch

Europeiske erstatter avbestillinger ved pålagt karantene

Europeiske reiseforsikring har valgt å gå ut over sine egne vilkår og vil erstatte avbestillinger av innenlandsreiser der kunden har blitt pålagt smittekarantene.

Andreas Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring. | Foto: If

Smittesituasjonen har blitt uforutsigbar igjen og nye tiltak innføres på steder og av karakter man ikke lett kunne forutsett. Europeiske Reiseforsikring ser at flere av deres kunder vil kunne få sine påskeplaner spolert av påbud om karantene, et forhold som i seg selv ikke kan lastes kundens egne handlinger.

– Smittesituasjonen i Norge nå kan føre til at mange av kundene våre ikke får reist på planlagt påskeferie grunnet smittekarantene. Akkurat på samme måte som mange opplevde det samme i vinterferien. Derfor går vi nå utenfor egne vilkår og bidrar ekstra i en tøff og uforutsigbar periode, sier Andreas Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

For normale avbestillingsårsaker, som akutt sykdom og skader, har reiseforsikringen innenlands vært gyldig hele tiden. Den utvidede dekningen som også inkluderer påbudt karantene skal vare til 30. april.

Ekstradekningen vil gjelde dersom et smittesporingsteam eller kommunen pålegger den reisende å være i karantene, men den vil også dekke personer som skal reise sammen noen som blir satt i påbudt karantene.

– Denne utvidelsen i dekningen vil være gjeldende frem til og med 30. april, samt ha tilbakevirkende kraft til 1. januar 2021. Dette inkluderer både vinter- og påskeferien, så jeg vil tro mange kunder setter stor pris på dette. Så håper vi smittesituasjonen er bedre ved inngangen til mai, og at langt flere nordmenn er vaksinert, sier Handeland.

Nordea Liv er blant de ti mest likestilte selskapene i Norge

Stor etterspørsel etter hjemmekontorforsikring: – Vi oppdaterer oss mot virkeligheten

If går nye vegar for å løyse framtidige utfordringar 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch