FinansWatch

Forsikringsselskaper samarbeider mot forsikringssvindel

Forsikringsselskapene Fremtind, Tryg og Frende vil dele skadedata for å forhindre og redusere svindelforsøk. Samtidig varsler de flere politianmeldelser.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Maskinlæring og deling av skadedata i skyen mellom forsikringsselskapene Fremtind, Tryg og Frende skal avdekke mer svindel.

– Det er første gang norske skadeforsikringsselskap samarbeider på denne måten, ved å dele skadedata seg imellom i skyen. Ved hjelp av maskinlæring skal vi se etter uregelmessigheter i skadeoppgjør og identifisere fellesnevnere som peker i retning av svindel, sier Roy-André Sørheim Lyngbø, leder for utredning i Fremtind i en pressemelding.

Informasjon om hverandres kunder blir ikke delt.

– Det er en styrke for bransjen at vi kan samarbeide godt for å møte denne type felles utfordringer. Forsikringssvindel er et samfunnsproblem, understreker Roald Heie, leder for business intelligence-senteret i Frende.

De nye rutinene gjør at Fremtind regner med å politianmelde ti ganger så mange svindeltilfeller som de har gjort til nå.

Årlig avdekker forsikringsbransjen i Norge svik og svindel for om lag 500 millioner kroner. Samtidig er mørketallene store.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste Nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger