FinansWatch

Forsikringsselskaper samarbeider mot forsikringssvindel

Forsikringsselskapene Fremtind, Tryg og Frende vil dele skadedata for å forhindre og redusere svindelforsøk. Samtidig varsler de flere politianmeldelser.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Maskinlæring og deling av skadedata i skyen mellom forsikringsselskapene Fremtind, Tryg og Frende skal avdekke mer svindel.

– Det er første gang norske skadeforsikringsselskap samarbeider på denne måten, ved å dele skadedata seg imellom i skyen. Ved hjelp av maskinlæring skal vi se etter uregelmessigheter i skadeoppgjør og identifisere fellesnevnere som peker i retning av svindel, sier Roy-André Sørheim Lyngbø, leder for utredning i Fremtind i en pressemelding.

Informasjon om hverandres kunder blir ikke delt.

– Det er en styrke for bransjen at vi kan samarbeide godt for å møte denne type felles utfordringer. Forsikringssvindel er et samfunnsproblem, understreker Roald Heie, leder for business intelligence-senteret i Frende.

De nye rutinene gjør at Fremtind regner med å politianmelde ti ganger så mange svindeltilfeller som de har gjort til nå.

Årlig avdekker forsikringsbransjen i Norge svik og svindel for om lag 500 millioner kroner. Samtidig er mørketallene store.

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch