Gjensidiges dyreste koronaerstatning kostet 4 millioner kroner

Antallet koronarelaterte erstatningssaker hoper seg opp for forsikringsselskapene. Men noen reiser koster mer enn andre.
Arkivbilde. Fra Gjensidiges kontor i Trondheim. | Foto: Magnus Eidem
Arkivbilde. Fra Gjensidiges kontor i Trondheim. | Foto: Magnus Eidem

Gjensidige passerte i september 50.000 meldte forsikringskrav knyttet til koronapandemien. Selv om antallet per uke har sunket noe siden er det fortsatt flere hundre nye saker på saksbehandlernes skrivebord hver uke.

Rekordutbetalingen for én enkeltsak hittil er på fire millioner kroner for en gruppereise med flere hundre deltakere som skulle til syden.

- En annen type sak gjaldt en som hadde chartret et privatfly for flere hundre tusen kroner for å komme seg kjapt hjem fra et illrødt «Syden»-land, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige i en pressemelding.

Vedkommende fikk en erstatning som tilsvarer en ordinær flybillett, skriver Gjensidige.

Frem til september mottok Gjensidige 50.000 skademeldinger knyttet til korona. Deretter har volumet ligget rundt 100 saker per dag.

- Vi har nå en behandlingstid på 7 dager, sier Rysstad.

Blir hjemme

Ifølge en undersøkelse Frende har fått utført av Norstat sier ni av ti nordmenn at de planlegger å bli hjemme resten av året. To prosent av de spurte sier de planlegger å reise utenlands, hvorav de fleste bor i Oslo.

– 22 prosent av de spurte i hovedstaden sier at de enten skal reise eller vurderer det. Det er hele ti prosent mer enn den neste landsdelen på lista, som er Vestlandet, sier kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende i en pressemelding.

Gjensidige har fortsatt et jevnt høyt trykk av koronahenvendelser

Tryg tror ikke vaksinering blir en forutsetning for reiseforsikring

Salget av livsforsikring har mer enn doblet seg i koronapandemien

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også