Fremtind Forsikring kjøper Fjellinjen Utsteder AS: – Vi skal gjøre bompenger enklere

– Sammen med våre eierbanker, SpareBank 1 og DNB, vil vi gi kundene oversikt over bompengeabonnementet i mobilbanken, løpende trekk fra konto, enklere håndtering ved bilbytte og tilgang på rask veihjelp, uttaler Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind, i en pressemelding om oppkjøpet.
Konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind. | Foto: Fremtind Forsikring
Konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind. | Foto: Fremtind Forsikring

Bompengetakstene settes av Samferdselsdepartementet og må godkjennes av Stortinget.

– Hvor det skal være bompenger og priser på passeringer bestemmes av myndighetene, men vi skal bidra til å gjøre betalingen enklere, uttaler Grotmoll i pressemeldingen.

– Til sammenligning er det få år siden forsikringsbransjen overtok ansvaret for å kreve inn den gamle veiavgiften på vegne av staten. Denne betaler bileier nå samtidig med bilforsikringen, legger hun til.

Bank, forsikring og bompenger

I pressemeldingen skriver Fremtid at de gjennom oppkjøpet benytter seg av muligheten bompengereformen gir til «å lage nye forretningsløsninger og tjenester for bilister over hele landet».

Selskapet blir et datterselskap i Fremtind-konsernet.

Videre trekker Fremtind frem at de ser tydelige trender internasjonalt på at «bank, forsikring og bompenger spiller sammen».

– Styrker vår posisjon

I pressemeldingen står det:

«I Tyskland, Spania og Italia er det flere eksempler på at banker og forsikringsselskap tilbyr bompengeabonnement som en integrert del av sitt tilbud til kundene.».

– Med dette oppkjøpet styrker vi vår posisjon i en tid hvor både betaling- og transportvaner er i endring, uttaler Grotmoll i meldingen.

Janne Oddaker, administrerende direktør i Fjellinjen, uttaler i pressemeldingen at hun er fornøyd med salget.

– Vi er glade for at kjøperen er en solid og innovativ aktør som vil ivareta bompengeinnkrevingen og kundene på en god måte, sier hun.

Fjellinjen: – Fremtind er en seriøs og profesjonell aktør 

Fremtind Forsikring: – Kanskje mulighetene ikke er like åpenbare for andre forsikringsselskaper 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også