FinansWatch

Mann svindlet forsikringsselskaper fra et nå nedlagt bil- og glassverksted på Økern

Den 56 år gamle mannen er nå dømt i Oslo Tingrett ting til fengsel i ett og et halvt år for grovt forsikringsbedrageri.

Svindelen ble utført på flere måter, både med og uten bileiernes medvirkning. | Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

Finans Norge skriver at den domfelte mannen var daglig leder ved verkstedet på Økern. Han skal, ifølge dommen ha svindlet til seg 3,9 millioner kroner etter å ha sendt inn 650 fiktive skademeldinger til forsikringsselskaper.

– Skademeldingene omfatter bilruter som aldri ble skiftet, men der regningen likevel ble oversendt forsikringsselskapene som deretter betalte fakturaene, skriver Finans Norge og legger til at 56-åringen også er dømt til å tilbakebetale forsikringsselskapene for svindelen.

I meldingen fra Finans Norge opplyses det at bilglass-svindelen pågikk over flere år, og at dommen gjelder saker fra perioden 2013 til 2016.

– Denne saken er ekstra alvorlig fordi vi her har med en profesjonell aktør å gjøre. Det var et krevende arbeid å rulle opp saken som startet med et tips fra en kunde. Vi har undersøkt en rekke biler og snakket med mange kunder i forbindelse med opprullingen av saken, uttaler utredningssjef Petter Domaas i If i meldingen hos Finans Norge.

– Forsikringsnæringen er fornøyd med dommen og mener den er riktig. Dommen gjenspeiler at dette er planmessig og systematisk utført gjennom en årrekke. Forsikring er bygget på tillit. Forsikringssvindel er et samfunnsproblem som kan få store konsekvenser for de som prøver seg på dette, uttaler kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch