Tryg vil ha obligatorisk forsikring for elsparkesykler

Nesten dobbelt så mange har skadet seg på elsparkesykkel som på samme tid i fjor, viser en ny oversikt. Tryg ser seg lei og vil ha obligatorisk ansvarsforsikring for utleiere av elektriske sparkesykler.
Foto: Shutterstock/Tryg
Foto: Shutterstock/Tryg

– Dersom du kjører på en person eller en gjenstand med sparkesykkel, kommer du i ansvar for skadene du volder. Har du ikke forsikring, må du dekke alle skadene av egen lomme, og det kan bli dyrt, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Dersom man har innboforsikring vil denne ofte ha en ansvarsdel som dekker slike skader.

Tryg har tidligere gjort undersøkelser som viser at mange unge derimot ikke har innboforsikring. De er dermed uten forsikringsdekning hvis de skader leiesykkelen, andre ting eller personer.

– Men vi vet at mange som kjører elsparkesykkel er ungdommer som ikke har en slik forsikring. Derfor bør utleierne av sparkesykler pålegges en obligatorisk forsikring som dekker skader man påfører seg selv og andre når man leier disse syklene, sier Irgens.

– Barn er omfattet av foreldrenes innboforsikring, men når de flytter for seg selv og melder adresseendring til folkeregisteret må de ha egen innboforsikring. Det er lett å glemme, og kan bli en dyr lærepenge dersom en må ut med flere titusen kroner for å utbedre bulkeskader på en bil, eller skade på andre personer, sier Irgens.

En reiseforsikring kan i noen tilfeller dekke noe skader, men det er ofte klare begrensninger på erstatningsbeløp. Reiseforsikringen kan i tillegg ha unntak dersom skaden er påført med vilje.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev