FinansWatch

Dramatisk økning i uforsikrede: 5,5 millioner i USA har mistet forsikringen

Om lag 5,4 millioner amerikanere mistet helseforsikringen mellom februar og mai som følge av koronapandemien.

Foto: Illustrasjon: Colourbox

I samme perioden mistet flere arbeidstakere forsikringen de hadde gjennom jobb enn antallet som noen gang har mistet dekningen på et helt år. Det viser en ny studie fra den uavhengige gruppen Families USA, skriver The New York Times.

Analysen viser at økningen i antall uforsikrede arbeidsledige var nærmere 40 prosent høyere enn den tidligere rekorden satt under finanskrisen. Mellom 2008 og 2009 mistet 3,9 millioner voksne forsikringen.

– Dette er den største økonomiske krisen siden den andre verdenskrig. Den overgår den store resesjonen på 1930-tallet, så det er ikke overraskende at vi ser den største økningen i antall uforsikrede, sier forfatter av studien, Stan Dorn i Families USA.

Studien avdekker at nær halvparten, 46 prosent, av forsikringstapene på grunn av ko

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch