Nordic Choice tar forsikringsselskap til retten

Ifølge både E24 og DN har ikke Petter Stordalens hotellkonsern fått penger fra pandemiforsikringen de har tegnet hos forsikringsselskapet Codan. Codan mener Stordalen kun tegnet forsikring for epidemi, ikke pandemi.
Petter Stordalen | Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Petter Stordalen | Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi har på bakgrunn av forsikringen fremmet et krav på vegne av våre hoteller mot forsikringsselskapet som har sagt at de er uenige i vår tolkning. Vi har hatt en dialog som ikke har ført frem, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice, til E24.

– Vi føler oss såpass sikre på at vi har en dekning som oppfatter tap i forbindelse med en sånn situasjon og ønsker å få prøvet det for retten, legger Silseth til og opplyser til E24 at stevningen ble levert for to dager siden.

Det var Børsen i Danmark som omtalte saken først og skrev at «det er Codan som står bak Stordalens pandemiforsikring, men partene er uenige om hva forsikringen dekker».

DN skriver at Stordalen ikke har «fått ut en eneste krone fra pandemiforsikringen hans hotellkonsern Nordic Chocie har tegnet hos det danske forsikringsselskapet Codan».

– Vi kommenterer ikke kundeforhold, sier Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan forsikring, til FinansWatch.

Epidemi eller pandemi?

– Står det i forsikringen at den dekker tap ved en pandemi lik den vi er inne i nå, spør Dagens Næringsliv Silseth onsdag ettermiddag.

– Ordet som brukes i forsikringen er epidemi, og det vises også til myndighetsinngrep i forbindelse med epidemi. Kjernen er at vi mener forsikringen skal dekke tap, men det er noen begrensninger her. Det vi har sagt er at vi er ganske trygge på at vi har en forsikring som spesifikt dekker tap i forbindelse med nettopp en slik situasjon vi har nå, men omfanget og størrelsen og avkorting og slike ting, det er jo komplisert forsikringsjus, sier han til DN.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også