FinansWatch

Finans Norge: Rekordtopp for reiseerstatninger

Forsikringsselskapene har rapportert inn 162.000 reiseforsikringssaker og erstatninger på rundt 1,3 milliarder kroner så langt i 2020.

Foto: PR/Finans Norge

Reiseerstatningene har økt kraftig etter at koronapandemien brøt ut, skriver Finans Norge i en pressemelding. Deviser til tall rapportert inn fra forsikringsselskapene for første kvartal i 2020.

– Mange har kontaktet forsikringsselskapene for å få erstatning for avlyste og avbrutte reiser. Dobbelt så høye tall, på både antall og erstatninger, er registrert sammenlignet med samme periode i fjor, skriver kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i meldingen.

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og rådene gjelder frem til 20. august Departementet vil innen 15. juni vurdere om unntak fra reiserådet kan gjøres for reiser til de nordiske landene, skriver E24.

– De som ikke får reist på planlagte ferier og turer til utlandet fremover på grunn av koronasituasjonen, bør først kontakte flyselskap, hotell eller reiseselskap for å avklare hva de får refundert der. Kundene kan deretter kontakte forsikringsselskapet sitt om erstatninger og utlegg, sier Neverdal i Finans Norge.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch