FinansWatch

Oppfordrer forsikringsforetak til å være korona-fleksible

 Den europeiske tilsynsmyndigheten for forsikring og tjenestepensjon, Eiopa, oppfordrer til åpenhet og tydelighet i kommunikasjonen.

Eiopas hovedkontor i Frankfurt. | Foto: EIOPA

I en uttalelse fra Eiopa bes forsikringsforetak og forsikringsformidlere ta stilling til en rekke tiltak for å begrense virkningene for forbrukere. Blant tiltakene som foreslås er økt informasjonsflyt angående kontrakter, redelig behandling av forbrukere samt tydelighet og åpenhet i all kommunikasjon i og rundt beredskapstiltak.

-Til tross for disrupsjon uten sidestykke i forsikringsbransjen som følge av koronautbruddet, har forsikringsforetakenes førsteprioritet vært videre drift. Det er imidlertid like viktig å sikre forbrukere god og rettferdig behandling, sier Eiopa i en pressemelding.

Tilliten og omdømmet til forsikringsforetakene kan undergraves dersom god behandling av forbrukerne ikke fortsetter å være i sentrum av bransjens respons, står det i meldingen.

Mer fra FinansWatch

– De som ikke satser på dette vil tape terreng

Finansbransjen må reflektere samfunnet ellers. – Som kvinner representerer vi både halvparten av kompetansen, men også kundegrunnlaget, til de vi skal betjene, sier konsernsjef Benedicte Fasmer i Sparebank 1 SR Bank.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch