FinansWatch

Forsikring

Codan Norge: – Hovedfokuset nå er å fortsette som vanlig

Får Tryg det som de vil, kjøper de konsernet RSA. Dersom oppkjøpet gjennomføres, vil Codans norske virksomhet overtas av Tryg. Ifølge administrerende direktør Stefan Langva i Codan Norge er det foreløpig vanskelig å si noe mer om hva det vil innebære for Codan Norge.

Hittil i år er bilsvindel på topp

Drøyt 40 prosent av de avslørte svindelsakene på skadeforsikringsområdet gjelder svindel med bilforsikringer. Det viser tall fra Finans Norge.

Tryg og Utdanningsforbundet fornyer avtale

Tryg Forsikring fornyer sin partneravtale med Utdanningsforbundet. Avtalen innebærer at forbundets 184.000 medlemmer fortsatt vil få kollektive- og skadeforsikringer til fordelaktige betingelser hos Tryg. Avtalen representerer 1,4 milliarder kroner i årlige premieinntekter for Tryg.

Veksten i behandlerforsikring fortsetter

– En viktig del av veksten handler nok om at det er et populært ansattegode, og at ansatte etterspør helseforsikring, sier Hege Hodnesdal, direktør for skadeforsikring i Finans Norge.

Tryg Norge: – Størrelse i seg selv er ikke lykken

I Skandinavia eier RSA Codan og Trygg-Hansa. Ved et oppkjøp vil Codans norske virksomhet og Trygg-Hansas virksomhet i Sverige overtas av Tryg. Da kan konsernsjef Morten Hübbe smykke seg med å være konsernsjef for det største skadeforsikringsselskapet i Skandinavia. Markedsandelen i Norge øker derimot kun med to prosent.

Tryg et skritt nærmere overtagelse av RSA

Tryg har lagt inn et bindende oppkjøpsbud på RSAs globale virksomhet, med en prislapp på 4,2 milliarder pund. Dersom oppkjøpet gjennomføres, vil Tryg overta Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Norge. Det vil gjøre Tryg til det største børsnoterte skadeforsikringsselskapet i Skandinavia med en forventning om å øke topplinjen med 45 prosent opp til 31,7 milliarder danske kroner.