FinansWatch

Forsikring

Gjensidige Forsikring frykter økt svindel innenfor næringslivet

Gjensidige utredet flere saker i 2020 enn noen gang tidligere og avslørte svindelforsøk for til sammen 190 millioner kroner. Leder for Utredning i Norge, Vera Sønsthagen, sier det skyldes flere forhold, men at de har bedre og mer effektive systemer for å plukke ut saker med potensiale for forsikringssvindel. – Vi har utviklet effektive arbeidsmetoder i utredning som gjør at vi har utredet flere saker, sier hun.

If tror pandemien kan ha ført til at flere har jukset med erstatninger

Svindel: – Svindel med forsikring skjer over hele spekteret, og det er ofte stor fantasi inne i bildet. Her er alt fra fingerte bilkrasj og påsatte bilbranner til dem som jukser inn en dyr dress eller to i bagasjen som er blitt stjålet, sier informasjonssjef i forsikringsselskapet If, Sigmund Clementz, til FinansWatch.

Stadig flere svindler på forsikringen

I fjor var det en markant økning i forsøk på forsikringssvindel sammenlignet med tidligere år, og særlig økte det innen bilforsikring, ifølge Finans Norge.

Gjensidigestiftelsen får ny leder

Ingrid Riddervold Lorange (51) er ansatt som ny administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen. Hun overtar etter Unn Dehlen som går av med pensjon i 2021.

Finansbransjens lønnsomhet falt i 2020

Norske banker og forsikringsselskaper måtte tåle lavere lønnsomhet i 2020 og man må tilbake til finanskrisen i 2008 for å finne lignende tall for tap hos bankene. Men ett segment har kommet styrket ut av pandemien.

If-sjefen: – Vi har virkelig fått testet oss i 2020

Morten Thorsrud innrømmer at det både har vært et spesielt, men også krevende år å lede forsikringsselskapet. Han er stolt over hvordan de ansatte har stått frem, men også over at konsernet vokser langt mer enn forventet.

If i Norge svakere enn resten av konsernet

Forsikringsselskapet If øker resultatet kraftig på konsernnivå i fjerde kvartal, men faller tilbake med 146 millioner kroner i Norge. For hele 2020 har den norske butikken økt inntektene med 900 millioner kroner.

Rekordresultat for Frende Forsikring 

Frende Forsikring leverer et resultat før skatt på 723 millioner kroner i 2020, mot 401 millioner kroner i 2019. Til FinansWatch sier konsernsjefen at selskapet er bedre rigget for å møte konkurransen enn noensinne.

Gjensidige endrer i konsernledelsen

Konserndirektør Jørgen Ringdal blir rådgiver for konsernsjef Helge Leiro Baastad, og skal sitte i konsernledelsen frem til han går av med pensjon i 2022.

Siste Nytt