Zwipe sikret nordisk ditribusjonsavtale

Distributøren ser frem til samarbeidet.
Zwipe ved administrerende direktør Robert Puskaric. | Foto: Zwipe/Montasje
Zwipe ved administrerende direktør Robert Puskaric. | Foto: Zwipe/Montasje

Zwipe har inngått en distribusjonsavtale med det Sverige-baserte selskapet Seriline. Distribusjonsavtalen gir Seriline rettigheter til å distribuere Zwipe sine biometriske adgangskort ut på det Nordiske markedet.

Om partnerskapet uttalte Freddie Parrman, administrerende diretkør i Seriline at det er glade for samarbeidet.

– Vi er glade for å samarbeide med Zwipe, da biometriske tilgangskontrollsystemer former fremtiden for forretningssikkerhet, sier Parrman i en pressemelding.

– Vi er overbevist om at vårt partnerskap med Seriline vil hjelpe oss å tilby biometriske-kort til Norden, og dermed gi økt sikkerhet for selskaper som ønsker å oppgradere sin beskyttelse, sier Robert Puskaric, administrerende direktør i Zwipe, i en pressemelding.

Kutter kostnader

Zwipe varslet tidligere i år i en børsmelding at de ønsker å kutte driftskostnader med 40 millioner kroner, og reduksjonen i driftskostnader er særlig knyttet til selskapets Zwipe Pay. 

– Vår nye strategiske retning vil innebære laserfokus på det ene målet om å raskt oppnå kommersiell suksess med Zwipe Access, samtidig som vi skal drive på en så nøktern måte som mulig for å maksimere får finansielle fleksibilitet, sa administrerende direktør i Zwipe, Robert Puskaric, i børsmeldingen. 

Zwipe har selv hovedkontor i Oslo, med det de kaller global tistedeværelse.

Les mer: Zwipe kutter kostnader med 40 millioner kroner

Spørsmålet blir da om Zwipe kan snu skuten med denne nye distribusjonsavtalen, og satsingen. Tallene for første kvartal var blodrøde, og selskapet hadde 42,3 millioner kroner i kontanter og kontantekvivalenter ved utgangen av første kvartal 2024. 

Børsverdien for selskapet som prøver å gjør en pivot er i skrivende stund omtrent 51 millioner kroner, så litt håp har markedet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også