FinansWatch

BankAxept-forbruket går ned

Kortomsetningen i september gikk ned cirka 6 prosent sammenlignet med september i fjor. – Med økte levekostnader har folk blitt mer forsiktige med pengebruken, sier Kjetil Bøe i BankAxept.

SPARER INN: – Nå strammer folk inn på forbruket og følger spent med på økte levekostnader Kjetil Bøe, leder for BankAxept. | Foto: BankAxept

I september lå dagligvare-forbruket med BankAxept-kort på 19 milliarder kroner. Øvrig forbruk på alt fra klær til apotekvarer lå på 15 milliarder. 4 millarder ble brukt på servering, og 3 milliarder på drivstoff og kioskvarer.

Ifølge leder for BankAxept Kjetil Bøe fører prisvekst, renteoppgang og dyrere strøm og drivstoff til at nordmenn demper forbruket.

– Etter en raus pengebruk på festival, reising og restaurant i vår og sommer, holder vi oss mer hjemme. Vi bruker penger på mat, hus, hage og helse, og mindre på reising og uteliv. Nå strammer folk inn på forbruket og følger spent med på økte levekostnader, sier Bøe i en pressemelding.

Han påpeker videre at mange bransjer vil bli berørt av nordmenns forsiktige forbruk.

– Det blir spennende å se hvordan forbruket fordeler seg fremover. Grep som at strømstøtte ikke gis til hytter, kan gi store ringvirkninger for det lokale næringslivet denne høsten, sier Bøe.

Økning i kredittkortgjeld

Frykter gjeldskrakk blant høytlønnede

Bank2: Flere kunder tåler ikke en renteheving til

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch