FinansWatch

BankID BankAxept kjøper Kundesjekk.no

Oppkjøpet skal gjøre selskapet bedre rustet i antihvitvaskingsarbeidet.

Leder Øyvind Westby Brekke i BankID BankAxept. | Foto: BankID/BankAxept.

Oppkjøpet av Kundesjekk.no skal bidra i kampen til BankID BankAxept mot hvitvasking. Kundejsekk.no spesialiserer seg på å forenkle kundekontrollen for såkalte rapporteringspliktige foretak under hvitvaskingsloven.

– Vi styrker tilbudet til bedriftene gjennom å tilby en kjenn-din-kunde-tjeneste som er enkel å ta i bruk. Oppkjøpet betyr en økt satsing på antihvitvaskingstjenesten fremover, slik at vi kan bidra til å løse et økende samfunnsproblem, sier leder Øyvind Westby Brekke i BankID BankAxept i en pressemelding.

Kundesjekk.no har i dag omtrent 400 kunder i Norge, av et marked der om lag 7000 norske selskaper treffes av hvitvaskingsloven.

– Vi ser frem til å bli en del av BankID BankAxepts store fagmiljø med etablerte rutiner for smidige utviklings- og salgsprosesser. Med dette støtteapparatet vil vi løfte våre tjenester og ta en bredere posisjon i markdet, sier gründer Anders Bakken i Kundesjekk.no.

BankID BankAxept AS ble i juli skilt ut som eget selskap fra Vipps AS. Etter oppkjøpet av Kundesjekk.no har selskapet nå kontorer i Oslo, Bergen og Stavanger, og er over 120 ansatte i selskapet.

Dataangrepet mot BankID startet natt til onsdag: – Vi har økt beredskapen

BankID forventer at flere banker blir med på fellesløsning

Vipps strammer inn gebyr på høye summer

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch