FinansWatch

Positivt underliggende resultat for Vipps i 2021

Men resultat etter skatt viser et underskudd på 181 millioner kroner.

Vipps-sjef Rune Garborg. | Foto: Pressebilde

Vipps sitt årsregnskap for 2021 viser en samlet årsinntekt på 1774 millioner kroner, en økning på 272 millioner kroner fra året før.

Resultat etter skatt ble -181 millioner kroner. Det er en svekking av underskuddet i 2020, som endte på -30 millioner. Årsaken er engangskostnader knyttet til bytte av it-plattform for BankID, fusjonskostnader knyttet til sammenslåingen med Mobilepay og Pivo og fisjoneringen av BankID og Bankaxept til selvstendige virksomheter.

Økende bruk av inntektsbringende deler av Vipps, som regningsbetaling og netthandel hadde en økning gjennom året på 136 millioner kroner, skriver Vipps i en pressemelding.

– Vi opplever en enorm etterspørsel fra nettbutikker og bedrifter over hele landet som ønsker å ta betalt på en enkel måte. Før pandemien hadde vi 3 500 nettbutikker som tok Vipps, nå har vi 15 000, sier Rune Garborg, administrerende direktør i Vipps i pressemeldingen.

Inntektene fra Bankaxept økte med 71 millioner kroner i fjor og BankID er fremdeles den ledende plattformen for digital identifisering i Norge.

– Bankenes ID- og kortløsninger står sterkt i møte med større konkurranse, og med den nye ID-plattformen er vi nå godt rustet for å bygge fremtidens ID-løsninger. Blant annet er vi i ferd med å rulle ut den nye BankID-appen, som allerede har 600 000 brukere, og vi har hjulpet over 500 000 bankkunder med å legitimere seg på nytt uten å måtte møte opp på et bankkontor, sier Øyvind W. Brekke, som er leder for ID og kortbetalinger i Vipps AS.

Fusjonen med Mobilepay og Pivo har trukket ut i tid og venter stadig på myndighetsgodkjenning. Dersom godkjenning kommer på plass vil nordiske Vipps få 12 millioner brukere i Norge, Danmark og Finland og gjennomføre 900 millioner transaksjoner i året.

Vipps har fremdeles døren åpen – for både Swish og P27

Gjensidige tror og håper på vekst i markedet for tannforsikring i hele Norden

Jobber som valutamegler i Bergen: – Det er rart at ikke flere ønsker å jobbe i byen med landets beste finansutdanning

Svenske Swish vil tilby nordiske direktebetalinger med P27

Storebrand har fullført Danica-kjøpet

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch