FinansWatch

BankID og BankAxept fusjoneres raskere enn ventet

BankID og BankAxept har et mål om fusjon innen 1. april.

Leder for BankID og BankAxept Øyvind Brekke. | Foto: BankID/BankAxept.

I fjor ble det kjent at Vipps skulle slå seg sammen med danske Mobile Pay og finske Pivo, og lage en nordisk lommebok-gigant. Det betydde også at BankID og BankAxept skulle forlate Vipps og slås sammen i takt med Vipps-fusjonen.

Slik er det ikke lenger. Kjerstin Braathen, konsernsjef i DNB og styreleder i Vipps forklarer i en epost til Shifter at en fusjon kan ta litt tid å få på plass og at BankID og BankAxept skilles ut fra Vipps og fusjoneres uavhengig av når Vipps-fusjonen skjer.  

Øyvind Brekke ble administrerende direktør i BankID BankAxept AS i november.

– Vi har et mål om at fusjonen skal skje 1. april, men vi må selvfølgelig avvente svaret fra Finanstilsynet. Selv om vi skulle måtte vente noe på et svar, starter vi uansett med ny organisasjon. Fra og med 1. april rapporterer alle som jobber med BankID og BankAxept til meg, sier Brekke til Shifter.

Eierstrukturen blir omtrent den samme. Vipps Holding etableres og skal eies av samme banker som eier Vipps i dag. Vipps Holding vil så eie 100 prosent av Bankid Bankaxept AS og 65 prosent av Vipps. De resterende 35 prosentene eies av Danske Bank og finske OP.

Danske Banks Mobilepay, Vipps og finske Pivo slår seg sammen

Dette er de nye nordiske lekekameratene

Vipps-sjef: Sammenslåingen handler om e-handel

Professor: I tvil om fusjonen stanser techgigantene 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch