FinansWatch

Settle med straksbetaling i 25 europeiske land

Mcash-gründeren satser for fullt med betaling i sanntid over hele Europa. Appen er tilgjengelig i 25 europeiske land, og flere skal det bli.

Daglig leder Daniel Döderleins i Settle. | Foto: Settle Group.

Å få betalt over landegrenser i sanntid er foreløpig vanskeligere enn det er å bruke Vipps innad i Norge. Nå skriver Shifter at Settle Group lanserer den første mobile lommeboken som kan gjøre grensekryssende betalinger i sanntid mulig.

Norske Vipps, danske Mobilepay og finske Pivo venter fortsatt på myndighetenes godkjenning for at straksbetalingsappene skal fungere på tvers av landegrense etter sammenslåingen. Det samme gjelder for andre europeiske aktører, mens Settle satser på store deler av Europa på en gang. Daglig leder Daniel Döderlein forteller til Shifter at de nå er aktive i 25 forskjellige land.

– Etter oppdateringen rett før nyttår er vi nå live i 25 land. Det betyr at en Settle-bruker kan sende og ta imot penger eller betale til bedrifter i alle valutaer som finnes i de landene vi åpner i, og de kan gjøre det i sanntid. Det Vipps-brukerne kan gjøre i Norge, kan våre brukere nå gjøre over nesten hele Europa, sier han.

Mener de må satse stort

Döderlein startet mobilbetalingstjenesten Mcash i 2006. Mcash ble i 2015 solgt til Sparebank 1-alliansen, og i 2017 slått sammen med Vipps. Döderlein forteller at det ville vært meningsløst for Settle å konkurrere mot Vipps etter at Mcash ble en del av Vipps, bare fordi Settle også er et norsk selskap.

Det kan bli vanskelig for Settle å ta seg inn i så mange markeder samtidig, men Döderlein mener det nettopp er fortrinnet.

– Mobilbetaling blir verken populært eller nyttig for brukerne hvis man fragmenterer markedet. Vi tror på en samarbeidsmodell, en tanke om å bygge et nettverk som kobler personer og bedrifter sammen, både nasjonalt og internasjonalt, sier Döderlein til Shifter.

Settle har for øyeblikket omtrent 65.000 brukere og 1000 bedrifter med seg. Modellen til Settle forklarer Döderlein at går ut på akkurat det samme som med betalingskort. En bank som utsteder et Visa eller Mastercard, kan også tilby kunden å betale med Settle-appen, mot at banken får en andel av gevinsten fra enhver inntekt fra kundene, for alltid.

På vei til å vokse mer

Nå er Settle i ferd med å stenge nok en kapitalinnhenting, i tillegg til å ha fått med seg den australske fintech-guruen Brett King på investorsiden.

I dag fugerer det å gjøre betalinger i sanntid med Settle i disse landene: Norge, Østerrike, Belgia, Kroatia, Danmark, Kypros, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Latvia, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige og Bulgaria.

Seks land til er i ferd med å komme med på listen ifølge Settle sine hjemmesider. Det er : Tsjekkia, Ungarn, Island, Polen, England og Liechtenstein.

Krangel om løgndetektor-reklame

Grunnlegger solgte store deler av sine Klarna-aksjer

Nansen vil bli Google for blokkjede-data 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch