Zwipe signerer avtale med betalingsleverandør etter studie i Nord-Amerika

I juni gjennomførte Zwipe og Idex Biometrics en studie av betalingsvaner i Nord-Amerika. Nå har Zwipe inngått en avtale med en betalingsleverandør for å se på muligheten til å levere biometriske betalingskort i Nord-Amerika.
Foto: Zwipe
Foto: Zwipe

I juni 2021 spurte norske Zwipe og Idex Biometrics rundt 1000 forbrukere i USA og Canada om deres betalingsvaner, bekymringer rundt pandemien og ønske om sikrere betalingsløsninger. 77 prosent av amerikanerne og 81 prosent av kanadierne sa at de ønsket at deres neste betalingskort skulle være biometrisk. Det var også betalingsvilje blant respondentene. 61 prosent av amerikanerne og 63 prosent av kanadierne sa at de ville være villige til å betale en månedlig avgift for å få et biometrisk betalingskort, det skriver Zwipe i en børsmelding.

Børsmeldingen sier ikke noe om hvor mye respondentene var villig til å betale for slike kort.

I kjølvannet av studien har Zwipe signert en avtale med et selskap de omtaler som en «global providers of payment services» for å se på mulighetene til å levere biometriske betalingskort i Nord-Amerika. Zwipe oppgir ikke hvilke betalingsleverandør de har inngått en avtale med, men skriver at de gjennom samarbeidet skal tilby biometriske betalingskort til utvalgte kunder med sikte på å sikre piloter og påfølgende kommersielle lanseringer.

I forbindelse med en tilsvarende avtale med en europeisk bank, hevdet administrerende direktør i Zwipe, André Løvestam, til FinansWatch at biometriske kort blir den nye revolusjonen innen betaling.

– Vi har utviklet teknologi som muliggjør bankkort som leser fingeravtrykk. Det vil si at ingen andre enn den som eier kortet kan bruke det. Dermed vil  man aldri har behov for å berøre terminalen og taste inn pinkoden, forklarte Løvestam.

Zwipe med pilotprosjekt hos egyptisk bank

Fintech-selskap blant de ti beste teknologiselskapene på børs

Zwipe inngår avtale med datterselskap av libanesisk bank 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også