FinansWatch

Arcane vil åpne børsnotert kryptofond for småsparere

Arcane Crypto sitt børsnoterte kryptofond har til nå bare vært tilgjengelig for større investorer, men selskapet tror det kan være attraktivt for et bredere publikum også.

Torbjørn Bull-Jensen i Arcane Crypto. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Arcane Crypto har sammen med svenske Valour fått godkjenning av den svenske Finansinspektionen til å utstede et såkalt ETP (børsnotert produkt) som skal investere i kryptovaluta og blokkjedeteknologi.

På grunn av regulatoriske hensyn har det til nå vært åpent for større investorer, men Arcane ønsker å åpne fondet for småsparerer også.

– For dette produktet kommer vi til å ta en prosentsats (forvaltningshonorar) av den totale utestående verdien. Nøyaktig hvor mye er ikke bestemt enda, men vi forventer betydelig interesse og at dette vil kunne bli en vesentlig inntektskilde for Arcane over tid, sier Torbjørn Bull-Jensen, grunnlegger og leder i Arcane Crypto til Finansavisen.

Fondet er ikke åpnet ennå og hvilke posisjoner det vil ta er heller ikke klart.

Månedlig sparing

Arcane er ikke de eneste som satser på et almennt spareprodukt for kryptovaluta. I Norge har kryptobørsen Firi etablert en tjeneste for månedlig sparing i kryptovaluta.

Brukerne kan overføre en sum man selv velger fra egen bankkonto til en kronekonto hos Firi som kan investeres i en av de utvalgte kryptovalutaene Firi støtter.

Ifølge Firi vil det å investere i kryptovaluta over tid være mer lønnsomt enn å forsøke å spekulere i kursene, slik det også anbefales å gjøre for tradisjonelle fond for forbrukerkunder.

Nordens første børsnoterte kryptobørs er nå i handel

Verdipapirlovutvalgets utredning kan gå bankene i næringen

Han blir ny vekstsjef i Firi 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch