Stanser planer om rente på kryptovaluta

Kryptobørsen Coinbase har gått med planer om innskuddsrente på kryptovaluta, men har satt planene på hold etter manglende respons fra det amerikanske finanstilsynet.
Coinbase trekker i bremsen for sitt planlagte innskuddsprogram med rente for kryptovaluta. | Foto: NTB/AP Photo/Richard Drew
Coinbase trekker i bremsen for sitt planlagte innskuddsprogram med rente for kryptovaluta. | Foto: NTB/AP Photo/Richard Drew

Coinbase er den første store børsnoterte handelsplassen for kryptovaluta. De har en stund gått med planer om å lansere innskuddsrente for kundene sine, etter samme modell som tradisjonell valuta i banker.

Tanken var å overføre modellen med innskudd eller obligasjonslån i tradisjonelle banker, mot en rente på fire prosent.

For to uker siden gikk Coinbase sin toppsjef hardt ut mot SEC, det amerikanske finanstilsynet, og kritiserte dem for manglende veiledning på området. Han sa at SEC til og med motarbeidet arbeidet deres for å få til en innskuddsløsning og at de hadde fått varsel fra SEC om at de ville bli saksøkt om de lanserte tjenesten. Og nå er planene satt på vent, skriver CNBC.

Det var kryptovalutaen USDC som var tenkt å brukes i ordningen. USDC er en såkalt stablecoin, som ikke er utsatt for samme volatilitet som mange andre kryptovalutaer fordi verdien deres knyttes til en tradisjonell valuta eller råvare.

Ifølge Coinbase selv hadde de «hundretusenvis» av kunder som hadde meldt seg på ventelisten til den kommende innskuddsordningen.

SEC sier i en kommentar til CNBC at de jobber med en vurdering av hvorvidt kryptovaluta skal reguleres, og i hvilken grad det skal reguleres.

Sparebanken Sogn og Fjordane hadde høyere ambisjoner enn det nettbanklevreandørene klarte å levere: – Vi utviklet vårt eget system

Amerikansk kinogigant vil godta krypto som betaling

Finanstilsynet ba kryptobørsen Binance stanse «ulovlige aktiviteter» i Norge 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også