FinansWatch

Rekordmange søkere vil studere bitcoin

252 bitcoin-interesserte søkere har fått tilbud om studieplass Høgskolen på Vestlandet.

Foto: Edgar Su/REUTERS / X90125

Høgskolen på Vestlandet tilbyr kurset «bitcoin, blokkjedeteknologi og den digitale økonomien». I år har 252 søkere fått tilbud om studieplass, og deltagerantallet kan bli enda høyere, siden interne søkere har akseptfrist til 1. september.

E24 skriver at dette er rekordtall, og kan skyldes at emnet for første gang siden oppstarten i 2018 nå tilbys som et heldigitalt kurs.

– Vi har ikke satt noen begrensning på antall deltagere, og kurset er i tillegg digitalt og gratis, sier assisterende instituttleder Ingunn Skjelbreidalen ved Høgskolen på Vestlandet til avisen.

Emneansvarlig Svein Ølnes har forsøket på kryptovaluta. Han har en mastergrad innen digitale valutaer ved et utenlandsk universitet i 208 og etablerte bachelor-kurset i bitcoin samme år.

– Det å få opp kunnskapen om dette er en kjempejobb, det er nesten ikke noe om kryptovaluta og den digitale økonomien i skoleverket i dag, sier Ølnes til E24.

Han trekker frem at i takt med at penger forsvinner som fysisk objekt blir det viktigere å lære om kryptovaluta og den digitale økonomien på skolen.

Finanstilsynet: – Kryptovaluta er i det store og hele uregulert

Konsulentselskap mener banker har utappet potensial i å støtte krypto-investorer

Manglende informasjon fra kryptobørs gjorde at bankkunden ble kastet ut av Mybank

Visesentralbanksjefen: – Digitale sentralbankpenger vil være en konkurrent til dagens kontopenger 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch