FinansWatch

Organisasjoner som bruker AI presterer bedre

En fersk undersøkelse viser at finansavdelinger som har tatt ibruk AI generelt presterer bedre enn de som ikke bruker AI.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Finansavdelinger har generelt høy bevissther om kunstig intelligens (AI). Rundt 70 prosent sier de har noe kunnskap om AI. Samtidig viser det seg at de som benytter seg av AI jevnt over presterer bedre  enn konkurrentene. Dette fremkommer ifølge Finextra i undersøkelsen «Finans, AI og fremtiden for beslutningstaking» som sky-applikasjonsleverandøren Unit4 står bak.

47 prosent av de som har tatt i bruk AI mente at selskapene hadde gode resultater. Til sammenligning svarer bare 28 prosent av de som ennå ikke har tatt i bruk AI det samme. 49 prosent av alle som benytter AI mente at selskapene hadde sterk ledelse, mens kun bare 32 prosent  av de som ikke benytter seg av AI svarte det samme.

– Økonomiavdelinger er veldig bevisst på AI, og de som har vært tidlig ute med å ta teknologien i bruk bekrefter at det har en positiv innvirkning på organisasjonens ytelse, sier sa Gordon Stuart, CFO, Unit4.

Stuart sier videre at AI imidlertid ikke bare bør sees på som en måte å automatisere prosesser på.

– Økonomer bør bruke det som en mulighet til å gå inn i en mer strategisk rolle, bli historiefortellere og påvirkere, tolke data gjennom teknologianalyse og oversette funnene til meningsfull innsikt som er relevant for deres organisasjoner, sier Stuart.

1760 beslutningstakere som jobber i finansavdelingen i bedrifter med 100-9999 ansatte har svart på undersøkenlsen. Respondentene er hjemmehørende i 11 ulike land, blant annet Norge.

Robot utløste gigantbot - tror ikke dette blir siste saken i sitt slag

P27 jubler for grønt lys fra EU-kommisjonen

Konsulent: – Mye data i mange norske banker henger fast i gamle systemer 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch