Ekspertene lurer: Hvor blir det av Sverige?

Vipps-fusjonen er logisk sier ekspertene, men mener det er ett viktig spørsmål som gjenstår.
TO TOMLER OPP: Fagekspert i fintech hos PwC, Christoffer Hernæs, mener fusjonen er godt nytt og gir kred til arbeidet som er gjort fra den norske delen. | Foto: Morten Wanvik
TO TOMLER OPP: Fagekspert i fintech hos PwC, Christoffer Hernæs, mener fusjonen er godt nytt og gir kred til arbeidet som er gjort fra den norske delen. | Foto: Morten Wanvik

Shifter har intervjuet fintech-ekspertene Christoffer Hernæs og Lars Erik Fjørtoft, og de er positive til det nye Vipps.

– Veldig godt nytt. Man har spekulert i en konsolidering i lang tid, og det skjer nå. Dette spillet er ikke nasjonalt, i beste fall regionalt. To tomler opp fra meg, sier fag-ekspert på fintech Christoffer Hernæs i Pwc til Shifter.

Det var på onsdag det ble kjent at Vipps slår seg sammen med danske MobilePay og finske Pivo. Det betyr et samlet nordisk fintech-selskap med 11 millioner brukere.

Samtidig som han klapper de norske på skulderen, tror han fortsatt det gjenstår at den svenske utgaven av Vipps, Swish, kommer med på laget.

– Det er siste bit i puslespillet. Jeg vil tro det er dialoger og prosesser på gang der, sier Hernæs.

«Hva med P27?»

Også Fjørtoft sier til Shifter at han stusser over fraværet av Swish. Samtidig peker han på at Danske Bank, som har eierinteresser i både MobilePay og Swish, nå har solgt seg kraftig ned. I nye Vipps har den danske banken et eierskap på 25 prosent. Danske Bank har fått en utbetaling på en halv milliard kroner, skriver avisen.

Danske Bank er også initiativtaker bak det nordiske banksamarbeidet P27, og her har Fjørtoft flere spørsmål.

– Det som hadde vært logisk, var at MobilePay og Swish slo seg sammen inn mot P27, og så ble Vipps med der. Mens nå går MobilePay og Vipps sammen. Er dette slutten på en bevegelse, eller vil P27 fortsette med Swish som «wallet» på toppen? Eller blir det nye selskapet med i P27? Det er det store spørsmålet, sier Fjørtoft til Shifter.

FinansWatch har pratet med strategidirektør Martin Georgzén i P27 som mener fusjonen er veldig spennende. Han kan se for seg et samarbeid med Vipps i fremtiden og sier de vil ta en prat med dem.

Janson om Sparebank 1 sin posisjon i Vipps: – Vi har samarbeid i DNA-et vårt

Finansforbundet: – Fusjonen er en spennende nyhet som vil styrke norsk og nordisk finansnæring

Professor: I tvil om fusjonen stanser techgigantene 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også