FinansWatch

Kina legger press på kryptoselskaper for å få dem ut av landet – bare positivt, mener norsk kryptoselskap

Torbjørn Bull Jensen i Arcane Crypto tror et krypto-fritt Kina vil bidra til økt langsiktig tillit til kryptovaluta som betalingsmiddel.

Arkivbilde. Torbjørn Bull Jensen i Arcane Crypto. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kinesiske myndigheter har stengt ned inntil 90 prosent av kryptvalutautvinningen som foregår i landet. Det er ikke uvesentlig, ettersom man regner med at en vesentlig del av utvinningen av nye kryptomynter foregår i Kina.

Kinesiske myndigheter ønsker imidlertid ikke kryptovaluta i landet. En av årsakene er at de selv ønsker å kontrollere bruken av digitale valutaer i landet og at de ligger langt fremme i utviklingen av en digital yuan.

Uroligheter fra flere hold, inkludert Kina, har fått verdien av de fleste kryptovalutaer til å falle voldsomt de siste ukene. Men på sikt tror det norske kryptoselskapet Arcane Crypto at presset fra Kina er bare positivt.

Hendelsene i Kina har nemlig vist, at når verifiseringsfunksjonene som kinesiske utvinnere har bidratt med forsvinner, har blokkjedenettverket bak Bitcoin selv endret seg og flyttet verfiseringen til andre såkalte noder.

– Blokkjedeteknologien som bitcoin bygger på har en automatisk sikringsmekanisme som gjør at kompleksiteten av å verifisere nye transaksjoner reduseres, og dermed tilpasser seg den nye kapasiteten til verifiseringsnettverket, sier Jensen til DN.

Han mener dette betyr at dem som mener blokkjedenettverkene er for sårbare nå får et problem med å forklare denne påstanden.

– Dette er langsiktig positivt for tilliten til bitcoin som system og verdienhet, sier Jensen.

Den første norske finansroboten er autorisert

Ny betalingsløsning: Se i kamera for å betale

Startet i lokaler fra SR-banken - verdsatt til to milliarder 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch