FinansWatch

Tesla tjener mer på Bitcoin enn bil

Tesla har tjent én milliard dollar på bitcoin-investeringen de gjorde tidligere i år.

Tesl-gründer Elon Musks beslutning om å gå tungt inn i bitcoin ga full uttelling finansiel. | Foto: NTB/AP/Britta Pedersen

I januar kjøpte elbilselskapet Tesla bitcoin for 1,5 milliarder dollar. Siden har bitcoin steget med flere titall prosent, og ifølge analytikeren Daniel Ives i Wedbush Securities har Tesla nå en papirgevinst på én milliard dollar på investeringen.

Det er mer enn selskapet tjente på salg av biler i hele 2020, skriver Cnbc.

Det oppgis i artikkelen ikke hvordan Ives har kommet frem til det beløpet. Tesla har ikke opplyst eksakt dato for Bitcoin-kjøpet i januar, og det er heller ikke kjent om Tesla har solgt noe av Bitcoin-beholdningen.

Flytter forvaltningshus for kryptovaluta til Norge

Historiens største banktabbe: Citibank ser aldri de 7,7 milliardene igjen

Stor pågang i kapitalmarknaden – må takke nei til oppdrag 

Mer fra FinansWatch

Dette er Nordeas fem bærekraftsmål innen 2023

Mandag er banken ute med sin årlige rapport om bærekraft. I fjor økte midlene til forvaltning i Nordeas fond med bærekraftsprofil med 265 prosent, mens transaksjonsvolumene for bærekraftsrelaterte lån økte med 256 prosent.

Høland og Setskog Sparebank overraska over Finanstilsynet 

Administrerande banksjef John Sigurd Bjørknes i Høland og Setskog Sparebank, seier dei er overraska over at Finanstilsynet oppmoda dei om å revurderer utbytte for 2020. – Det er ikkje heldig at banken ikkje får disponere overskotet innafor ramma styret meiner er forsvarleg, seier Bjørknes til FinansWatch.

Les også

Siste Nytt