Konkurs for bitcoin-prosjekt med store løfter

Da Erik Solberg startet bitcoin-selskapet Cryptotech i 2017 ble det lovet en avkastning på 500 prosent. Slik gikk det ikke og nå er selskapet slått konkurs av en misførnøyd investor.
Norsk bitcoin-prosjekt slått konkurs.
Norsk bitcoin-prosjekt slått konkurs.

Torsdag ble det kjent at det er åpnet konkurs i Cryptotech. Andreas S. Christensen i advokatfirmaet KCO Advokater er oppnevnt som bostyrer og forteller til Dagens Næringsliv:

– Jeg konstaterer at jeg har fått saken inn og at tingretten har åpnet konkurs. Fra kjennelsen kommer det frem at Erik Solberg på vegne av selskapet erkjenner at det er insolvent.

– Det er jo synd at en utålmodig kunde ikke tok imot tilbudet om en utsettelse av konkurssaken og demonstrasjon av vår «protype miner», men samtidig får ikke konkursen noe praktisk betydning for våre businessplaner. Etter at jeg byttet utviklingsteam i 2018 har alt av rettigheter og utvikling pågått i mitt nye selskap, Evolution, og jeg kommer her til å fortsette utviklingen og har allerede klar en «prototype miner» som er raskere enn konkurrentene så vi er nære å komme i mål med business caset likevel, skriver Erik Solberg til DN.

Investorene i selskapet har lenge vært misfornøyde med Solberg og Cryptotech, og i en privat Facebook-gruppe ble prosjektet beskrevet som svindel og få medlemmer hadde tro på at få pengene tilbake eller at den utlovede dataparken noen gang skulle bli klar.

Til E24 forklarer Solberg er investert cirka åtte millioner kroner i selskapet og at 300–400 kunder har puttet inn penger.  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også