FinansWatch

Britisk digitalbank doblet underskuddet

Starling Bank har gjort det svært godt under koronapandemien, og har brukt krisen til å fokusere på nye produkter og befeste sin posisjon i markedet.

– Vi har det veldig bra økonomisk, og det er en fryktelig ting å si, men krisen har gitt oss muligheten til å virkelig bruke litt tid på å fokusere på å få nye produkter ut, sier adm. direktør Anne Boden. | Foto: Starling Bank

Den britiske utfordreren og digitalbanken Starling doblet tapet i 2019, men ledelsen sier samtidig at banken i løpet av 2020 venter å gå break even som følge av en sterk retur i den økonomiske aktiviteten etter koronaviruset, skriver CNBC.

Regnskapet for fjoråret viser et resultat før skatt på 53,6 millioner pund, tilsvarende 634 millioner kroner, sammenlignet med et tap på 26,9 millioner pund i 2018. Inntektene steg i samme periode fra 750.000 pund til 14,2 millioner pund.

Ifølge nyhetsmediet har Starling Bank opplevd en sterk oppgang i utlånsvirksomheten etter at banken ble en del av den britiske regjeringens kriselånprogram i forbindelse med koronapandemien. Det er også årsaken til at banken har fått en kraftig inntektsøkning de siste månedene.

– Vi har det veldig bra økonomisk, og det er en fryktelig ting å si, men krisen har gitt oss muligheten til å virkelig bruke litt tid på å fokusere på å få nye produkter ut, få nye ting lansert og befeste vår posisjon, sier Starlings grunnlegger og administrerende direktør, Anne Boden, ifølge CNBC.

– Vi er tilbake på banen og vil være lønnsomme innen utgangen av året, sier hun.

Utlånsundersøkelsen: Bankene har brukt den utvidede fleksibilitetskvoten i «noen grad»

 – Så må ikke banksjefen være en hæstkuk, sa bankkunde til konsernsjefen

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch