Rune Bjerke gir seg som styreleder i Vipps

Den tidligere DNB-sjefen mener selv en av banksjefene på eiersiden i Vipps bør sitte i styrelederstolen.
Trapper ned:Vipps-styreleder Rune Bjerke. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Trapper ned:Vipps-styreleder Rune Bjerke. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Rune Bjerke var administrerende direktør i Vipps da prosjektet ble startet og tjenesten første gang lansert. Siden 2017 har Vipps vært skilt ut som eget selskap og Bjerke ble da et naturlig valg som styreleder.

Nå er det nåværende adm. dir. i DNB, Kjerstin Braathen, som overtar styreledervervet, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg tror det er viktig at styreleder også er leder i én av de store bankene. Eierne må være tett på, for at utviklingen kan fortsette, sier Bjerke til DN.

Rune Bjerke vil fortsette med styrearbeid i andre selskaper, blant annet er han nestleder i styret for forsikringsselskapet Fremtind.

Til tross for å ha et nærmest monopol på mobilbetaling og vennebetaling i Norge har Vipps helt siden starten i 2015 gått med underskudd. Ikke minst fordi den mest brukte tjenesten deres, overføring mellom personer, ikke gir inntekter.

I løpet av våren kommer Vipps til å lansere betaling i butikk ved hjelp av QR-koder, en tjeneste mange er spente på å se om kan hamle opp med kontaktløse betalinger med kort og mobil. Denne typen betaling, populært kalt tæpping, har blitt svært utbredt under koronakrisen.

Vipps har de siste par årene også satset på brukeridentifisering, transaksjonsautentisering og transaksjonsinfrastruktur gjennom oppkjøpene av BankID og BankAxept. En del av strategien er å også vokse internasjonalt gjennom salg av disse teknologiene til andre betalingsselskaper utenfor Norge. Hvordan det vil gå, ønsker ikke Bjerke å spekulere i.

– Det er opp til ledelsen. Mange frø er sådd, og forhåpentlig dyrker vi frem flere betalingsløsninger, sier Bjerke til DN.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også