FinansWatch

Fintech

Huddlestock: Bremset av pandemien

Fintech-selskapet Huddlestock leverte et driftsresultat på minus 1,8 millioner kroner i første kvartal, men melder samtidig om flere nye avtaler.

Tjommi henter 5,6 millioner kroner til vekstplaner

Tjommi scanner brukernes epost for å finne bedre priser på kjøp for så å rette krav automatisk gjennom epostkontoen til kontoen. Kapitalen skal brukes til å nå 100.000 brukere av appen innen et år før en ny finansieringsrunde.

SpareBank 1: Lanserer kryptovaluta på Svalbard

Det digitale prosjektet «Svalbard penger» er et non-profit opplæringsprosjekt om blokkjeder, kryptovaluta og konseptet penger i seg selv. Nettsiden er et lavterskeltilbud for å sette seg inn i blokkjedeteknologien og hvordan kryptovaluta fungerer.

Zwipe satser i Midtøsten og Afrika

Det norske fintech-selskapet Zwipe håper teknologien deres skal gi penger i kassa før året er omme. Et steg på veien er en egen satsing i Midtøsten og Nord-Afrika.

Vipps: Positive til forskning på ID-tyveri

Med støtte fra et tyvetall partnere i privat og offentlig sektor, og et budsjett på over 40 millioner kroner, skal en gruppe forskere skaffe mer kunnskap om bruk og misbruk av digital identitet. Det kan spare bankene for store erstatningssaker.

Horde rekrutterer ikke med hjemmekontor som utgangspunkt

Rekruttering 2021: Pandemiåret 2020 har ikke fått Horde til å tenke annerledes om rekruttering. – Selv om våre medarbeidere har stor fleksibilitet, undervurderer vi ikke verdien av å møtes fysisk for å løse utfordringer sammen, sier Alf Gunnar Andersen, til FinanWatch.

Nets: Oppsiktsvekkende vekst i kontaktløs betaling

Omfanget av kontaktløs betaling økte eksplosivt i 2020. Fra å ligge nederst i Norden i januar med en andel på 35 prosent, klatret Norge i november opp på andreplass med 78 prosent, bak Danmark med 87 prosent.

Vipps Mobil: – Vi skal mangedoble antall kunder i 2021

Vipps Mobil har fått 7.000 nye kunder og fokuserer på at kundene skal ha råderett over hvor mye mobildata en bruker  til enhver tid. – Ettersom vi vokser i 2021 skal man ikke se bort ifra at det spares godt over 1 million GB i løpet av 2021, sier produktsjef i Vipps mobil, Tonje Foss Kløve.

DNB blokkerer sine kunder fra Renteradar.no

DNB hevder at dårlig sikkerhet gjør at de ikke kan tillate at kundene sjekker sin rente mot markedet på Renteradar.no. Renteradar avviser dette og mener DNB har helt andre motivasjoner for utestengingen.

Strise inngår samarbeid med Danske Bank: – Godt eksempel på at samarbeid mellom en stor og liten aktør kan fungere godt

Det er både antihvitvaskingsavdelingene og bedriftsrådgiverne i Danske Bank som tar i bruk Strise' arbeidsverktøy, som strukturerer store mengder data så de ansatte kan bruke tiden på analyser. – Vi ønsker oss mer informasjon og data i realtid, da går vi fra å være reaktiv til proaktiv, sier Ida Marie Christensen, Head of Growth & Impact, Danske Bank Norge til FinansWatch.

Siste Nytt