FinansWatch

Fintech

EU vil at alle europeere skal ha egen BankID

EU presenterer en ny digital finansstrategi torsdag. Det inneholder en lang rekke forslag som skal gjøre det enklere å drive med finansielle tjenester på tvers av landgrenser. En dgital ID for alle EU-borgere, utvidelse av PSD2-direktivet og at en godkjent lisens for finansiell virksomhet i et land skal gjelde i alle.

Korona setter fart på digitaliseringen av forsikringsbransjen

Ny rapport slår fast at de etablerte forsikringsselskapene må finne nye digitale måter å møte kundenes behov på. – Vi ser at norske kunder aktivt søker seg mot de mest digitale aktørene på jakt etter forsikringsprodukter gjennom covid-19-pandemien, sier forsikringsekspert Cecilie Vatn til FinansWatch.

SpareBank 1 Østlandet selger app til Japan

Appen har gitt unge økt økonomiforståelse og nå eksporteres løsningen til skoler i Japan. – Dette er en bekreftelse på at vi er langt fremme, sier Christian Fjestad, leder for innovasjon i SpareBank 1 Østlandet.

If flytter inn i gründer-inkubator

Forsikringsselskapet If får kontorplass hos teknologi-inkubatoren StartupLab. Målet er å komme tettere på dem som har ideene runt morgendagens mobilitetsløsninger.

Yngvar Ugland er primus motor for innovasjonsarbeidet i DNB

Ugland er opptatt av å bygge kultur og mener innovasjon alltid kommer til å være høyt på bankens dagsorden. – Det å være i endring er viktig uansett bransje. Det vil alltid være selskaper som beveger seg inn på den tradisjonelle banken sin banehalvdel, sier han til FinansWatch.

Klarna henter inn 5,9 milliarder kroner

Etter kaptialinnhentingen vurderes den svenske betalingsgiganten til 10,65 milliarder dollar, cirka 96 milliarder kroner. Med andre ord har tar selskapet dermed steget over fra unicorn- til decacorn-status

Lendo skal bruke PSD2-lisens til europeisk ekspansjon

I sommer ble Schibsted-eide Lendo det fjerde selskapet i Norge med en PSD2-lisens. At den skal brukes som et hjelpemiddel i selskapets internasjonale ekspansjon er klart, men foreløpig vil sjefen i Lendo Group, Roar Bjærum, si lite om hvordan.

Klarna henter ny finanssjef fra HSBC

Den svenske fintech-kjempen Klarna har gjort klart med en ny finanssjef. Han heter Niclas Neglen og kommer fra rollen som Europa-sjef for storbanken HSBC.

Zwipe inngår nytt partnerskap

Det norske fintechselskapet fortsetter å posisjonere seg med nok et nytt samarbeid. – Dette er et viktig skritt for å forberede forsyningskjeden og den globale kapasiteten til å møte fremtidig etterspørsel, sier konsernsjef André Løvestam.