DNB økte bunnlinjen med nærmere 14 prosent i andre kvartal

Norges største bank gikk 10,8 milliarder kroner i overskudd i kvartalet. 
SLO FORVENTINGENE: Konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen, slo analytikernes konsensus i andre kvartal. | Foto: Fredrik Varfjell / NTB
SLO FORVENTINGENE: Konsernsjef i DNB, Kjerstin Braathen, slo analytikernes konsensus i andre kvartal. | Foto: Fredrik Varfjell / NTB

DNB oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 16,6 prosent i andre kvartal 2024, opp fra 15,6 prosent i samme periode i fjor, opplyser banken i sin resultatrapport for andre kvartal. 

Norges største bank oppnådde et resultat etter skatt på 10.766 millioner kroner, opp fra 9462 millioner kroner i fjor. En økning på 13,78 prosent. 

Konsernets netto renteinntekter ble 15.817 millioner kroner, mot 15.232 millioner i fjor. Konsernet hadde andre driftsinntekter på 873 millioner kroner, mot 536 millioner i fjor.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er -0,7 prosent. Totalt utlån ved utgangen av kvartalet var på 2.012 milliarder kroner. 

Totalt utlån i personkunde-segmentet var på 938,6 milliarder kroner. I bedriftskunde-segmentet var utlånsvolumet på 968,9 milliarder. Ren kjernekapitaldekning var på 19 prosent. 

Konsernsjef Kjerstin Braathen forteller at banken opplever en økning i søknader om boliglån. 

– Lønnsveksten og et mer stabilt rentebilde har bidratt til et stemningsskifte blant kundene våre. Vi har sett en økning i søknader om boliglån, og henvendelsene som kommer til kundesenteret handler i økende grad om boligbytte, finansiering og planlegging av egen økonomi, sier Kjerstin Braathen, konsernsjef i DNB, i en børsmelding. 

Regnskapsførte nedskrivninger og tap utgjorde 560 millioner i andre kvartal, mot 871 millioner i fjor. 

DNBs kostnadsprosent ble 34,8 prosent i andre kvartal, ned fra 35,1 prosent i samme periode i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også