Vil tvangsselge huset til Idar Vollvik

Gründeren står i fare for at boligen hans blir tvangssolgt, likevel er han ikke bekymret for at det faktisk vil skje. 
TRE GANGER SÅ HØYT: Mybanks kontorer i Oslo. 37 prosent av utlånsporteføljen til Mybank er misligholdte lån, det er nesten tre ganger så høyt som sammenliknbare banker. | Foto: Google maps
TRE GANGER SÅ HØYT: Mybanks kontorer i Oslo. 37 prosent av utlånsporteføljen til Mybank er misligholdte lån, det er nesten tre ganger så høyt som sammenliknbare banker. | Foto: Google maps

Det er Mybank som nå ønsker å tvangsselge huset til den kjente gründeren. Banken fikk i april tillatelse av Hordaland Tingrett til å tvangsselge boligen. Nå har Vollvik inngått en avtale med banken som han håper skal hindre tvangssalget, forteller han til Dagens Næringsliv.

Vollvik sier at lånet i utgangspunktet var tenkt på som kortsiktig, da renten her er høyere enn i de større bankene. Lånet han tok opp i 2020, og som nå er misligholdt, var på 7,5 millioner kroner med pant i boligen. 

Mybank opplyser på sine nettsider at de tilbyr gjeldsrådgivning, og lån til privatpersoner som ønsker å rydde opp i egen økonomi eller av andre grunner ikke får det hos andre banker. 

– Hvorfor misligholdt du lånet?

– Det er så enkelt som at jeg manglet penger. Vi har nå laget en plan på det og en avtale som jeg følger. Det er en nedbetalingsplan som går over etapper og den første går ut dette året. Jeg har også betalt ned en del på det opprinnelige beløpet, sier Vollvik. 

Chess-gründeren legger til at økonomien er mye bedre nå enn hva den var, og at han ikke er bekymret for å miste huset. 

Hardt år for banken

Mybank gikk inn i 2024 med misligholdte lån til en verdi av 400 millioner, hvilket utgjør 37 prosent av deres låneportefølje. Da Kapital omtalte dette i mars, skrev avisen at mislighold på utlån hos en normal utlånsbank vanligvis ikke ligger på over én prosent. Hos mer sammenliknbare aktører som Kraft Bank og Balanse Bank, er det mer normalt å ligge på et intervall mellom 12 til 14 prosent. 

Banken endte også fjoråret med et negativt resultat før skatt på 25 millioner kroner. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også