Styret i konkurs datterselskap av Voss Sparebank saksøkt

I 2021 gikk datterselskapet til Voss Sparebank, Oppheim Hotell Eigedom, konkurs. Nå er det tidligere styret og banksjefen saksøkt.
Banksjef i Voss Sparebank, Jørund Rong, var daglig leder i Oppheim Hotell Eigedom frem til selskapet gikk konkurs. | Foto: Rune Smistad
Banksjef i Voss Sparebank, Jørund Rong, var daglig leder i Oppheim Hotell Eigedom frem til selskapet gikk konkurs. | Foto: Rune Smistad

I 2009 ble det tidligere Oppheim Hotell på Voss omgjort til leiligheter. Arbeidet ble gjort av Oppheim Hotell Eigedom, som var heleid av Voss Invest, som igjen er heleid av Voss Sparebank. Oppheim Hotell Eigedom gikk konkurs i 2021, det skriver Avisa Hordaland.

Sommeren 2022 innførte Voss kommune et bruksforbud mot de 21 leilighetene i 3. og 4. etasje etter at det ble avdekket alvorlige branntekniske mangler ved leilighetskomplekset. Etter hvert ble det totale bruksforbudet endret til et forbud mot overnatting i leilighetene. Nå er arbeidet med å utbedre bygningen i gang for å oppfylle alle branntekniske krav. Dette arbeidet har et budsjett på mellom 13 og 14 millioner kroner.

Ni av beboerne har nå saksøk det tidligere styre av Oppheim Hotell Eigedom og banksjef i Voss Sparebank, Jørund Rong, som var daglig leder frem til Oppheim Hotell Eigedom gikk konkurs. Beboerne som nå saksøker styret og banksjefen gjør det fordi det forelå to ulike tilstandsrapporter som omtalte mangler ved bygget, før de kjøpte leilighetene.

Styret i Oppheim Hotell Eigedom var forsikret for økonomisk ansvar for styreavgjørelser og det er derfor formelt forsikringsselskapet som er saksøkt. Verken saksøkernes advokat, Toralf Wågheim, eller forsikringsselskapenes advokat, Emanuel Feinberg, ønsker å kommentere søksmålet før det skal behandles av Hordaland tingrett.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også