Feirer 200 år med gavedryss og kake til store og små

Fredag feirer Sparebank 1 SMN 200-årsjubileum. Det skjer med brask og bram i hele bankens dekningsområde. 
Slik så det ut når trondhjemmerne gikk i banken for å ta ut penger i 1956. | Foto: Sparebank 1 SMN
Slik så det ut når trondhjemmerne gikk i banken for å ta ut penger i 1956. | Foto: Sparebank 1 SMN

I Meråker, Stjørdal, Malvik og Selbu har representanter for banken delt ut kaker ved alle syke- og aldershjem, skriver Meråkerposten

Torsdag ettermiddag var det familiefest for banken i Stjørdal, med sirkus, turnoppvisning, Bjørnis og Thomas Brøndbo, og kake til alle. 

Der andre jubilanter gjerne får gaver, har banken delt ut rundhåndet i forbindelse med jubileet. Det er gitt penger til en rekke gode tiltak, blant annet har offentlige bad i Levanger og Verdal fått støtte til oppussing. Verdal Pride har fått 10.000 kroner til å få arrangementet opp av startgropa, noe som ble tatt godt imot av de lokale ildsjelene, skriver Trønder-avisa

Banken, som ifølge Adresseavisen opprinnelig ble etablert for at regionens velstående innbyggere skulle spare skatt, ble stiftet av Jakob Roll og 43 andre næringsdrivende i Trondhjem i 1823. 

Jubileet feires gjennom et helt år, og startet altså for alvor dagen før dagen, torsdag 25. mai. 

Startet året med underslag

Sparebank 1 SMN startet jubileumsåret på nesten verst tenkelige vis, med nyheten om at en ansatt i banken hadde begått underslag av nærmere 75 millioner kroner. En bedre nyhet er at sammenslåingen med Sparebank 1 Søre Sunnmøre er gjennomført fra 2. mai, slik at banken har fått utvidet sitt nedslagsfelt betydelig. Nå starter jobben med å kapre betydelige markedsandeler på Sunnmøre og i Fjordane.

– Stemninga i Trondheim i dag er at vi feirer 200-årsjubileum, og vi har justert opp avkastningsmålet vårt og klarte å levere på det i første kvartal. Samtidig har vi bredden i virksomheten og fyrer på alle sylindre, og vi svever litt i kjærlighetsrus etter at vi hadde bryllup 2. mai, sa konsernsjef Jan Frode Janson i Sparebank 1 SMN til Finanswatch tidligere i mai. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også