Familieeid bank kjøper Silicon Valley Banks innskudd og utlån

Vil holde SVBs filialer åpne under eget navn.
Kriserammede Silicon Valley Bank selger eiendeler og utlånsportefølje til oppkjøpsbanken First Citizens Bank. | Foto: AP
Kriserammede Silicon Valley Bank selger eiendeler og utlånsportefølje til oppkjøpsbanken First Citizens Bank. | Foto: AP

First Citizens Bank (FCB) har kjøpt store deler av kriserammede Silicon Valley Bank, skriver Financial Times

FCB kaller seg selv USAs største familiekontrollerte bank og har hovedsete i Raleigh, North Carolina. De har også tidligere kjøpt flere banker i trøbbel.

Banken skal ifølge amerikanske medier overta SVBs innskudds- og utlånsforpliktelser og vil holde de 17 filialene åpne, men da som FCB-filialer. 

FCB skal ha fått en rabatt på 16,5 milliarder dollar når de kjøper eiendeler verd 72 milliarder dollar fra SVB. Per 10. mars hadde SVB 167 milliarder dollar i eiendeler og 119 milliarder i innskudd. 

Silicon Valley Bank har i en årrekke vært en nisjebank som i stor grad hadde oppstartsselskaper og investorer knyttet til teknologiområdet Silicon Valley på kundesiden. 

Banken opplevde fra 10. mars i år et «bank run» hvor nyheter fra banken fikk kundene til å hurtig ta ut sine innskudd fra banken. Banken hadde store deler av innskuddene investert i langsiktige rentepapirer som de måtte selge med tap. Når de søkte etter penger for å kompensere for tapet reagerte markedet og kundene med å anta at banken hadde likviditetsproblemer og tømte den for innskudd, som gjorde banken insolvent på ett døgn. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også