Cultura Bank blir samarbeidspartner med Lokalbank-alliansen

Nisjebanken med etikk i førersetet blir ikke medlem i alliansen, men vil hente ut driftsfordeler på enkeltområder. 
Adm. dir. Bent R. Eidem i Lokalbank-alliansen og banksjef Jannike Østervold i Cultura Bank.
Adm. dir. Bent R. Eidem i Lokalbank-alliansen og banksjef Jannike Østervold i Cultura Bank.

Cultura Bank blir samarbeidspartner med Lokalban-alliansen. Det skriver Lokalbank i en pressemelding. 

Ifølge meldingen skal samarbeidet inkludere innkjøpsavtaler og kompetanseutveksling, men Cultura Bank blir ikke medlem eller medeier i Lokalbank. 

– Gjennom å samarbeide med Lokalbank får vi tilgang på et solid kompetansemiljø, som vil gjøre oss mer robuste og effektive, og det er ingen tvil om at det er en fordel å være mange når man går til en leverandør og skal forhandle om en innkjøpsavtale, sier banksjef Jannike Østervold i Cultura Sparebank i meldingen. 

Cultura, som til nå har vært helt selvstendig, og en av landets minste banker, har stordriftsfordeler vært nokså fraværende til nå. 

– Det er utfordrende å være en liten, selvstendig sparebank. Du skal ha kompetanse på mange forskjellige områder, og kravene er stadig i endring. Nå får våre fagansvarlige flere å diskutere og løse aktuelle problemstillinger med. Gjennom samarbeidet med Lokalbank vil vi få effektivisert deler av driften. Dette vil frigjøre mer ressurser til vår kjernevirksomhet, som er utlån til samfunnsnyttige formål, sier Østervold.

Lokalbank tror deres medlemmer vil få utbytte av å ha med Cultura i sine interne fora. 

– Cultura Banks verdigrunnlag og formål harmonerer med våre bankers grunnleggende verdier som samfunnsinstitusjoner og vi mener en kompetanseutveksling vil være fruktbar for begge parter. Vi ønsker Cultura velkommen som samarbeidspartner og kunde, sier administrerende direktør Bent R. Eidem i LB Selskapet AS, som er driftsselskapet bak Lokalbank-alliansen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også